Uitgebreide informatie Hobby, sport & vrije tijd

Het Grote Spoor Boek - isbn 9789462584617

Auteur: Guus Veenendaal | Uitgever: Wbooks | Nederlands | Hardcover | Druk: 1 | november 2021 | 368 pagina's

 

Het standaard werk over 175 jaar spoor. Klassieker op veler verzoek verkrijgbaar in midsize editie

Spoorweghistoricus Guus Veenendaal beschrijft in Het Grote Spoor Boek, aan de hand van zo’n 450 foto’s, wat er sinds 1839 op en naast het Nederlandse spoor gebeurde. In deze lange periode veranderde niet alleen het land, maar ook het spoorbedrijf ingrijpend. Het nieuwe vervoermiddel zorgde ervoor dat mensen ‘vlug, veilig en voordeelig’ van a naar b konden reizen. De komst van de spoorwegen bracht ook de bouw van spoordijken, bruggen en monumentale stations met zich mee. En niet onbelangrijk: met de komst van de spoorwegen verscheen er ook een uniforme tijd, die overal in Nederland gelijk was. De foto’s in dit boek zijn voor het grootste deel afkomstig uit de rijke collectie van het Spoorwegmuseum in Utrecht. De foto’s zijn ondergebracht in thema’s als personeel, reizigersvervoer, goederen op het spoor, stations en veiligheid. Bij iedereen die meer wil weten over meer dan 180 jaar spoorweggeschiedenis in Nederland mag Het Grote Spoor Boek niet in de kast ontbreken.

 

Terug

€ 34,95


Blokkendozen op het spoor - isbn 9789462585133

Het roemruchte Materieel '24 van NS | Auteur: Carel van Gestel | Nederlands | Hardcover | 160 pagina's | 14-11-2022

 

Begin jaren twintig van de vorige eeuw werd besloten een deel van het Nederlandse spoorwegnet te elektrificeren. Exploitatie met elektrische treinen was economisch gezien veel aantrekkelijker dan het gebruik van stoomtreinen, zo was gebleken met elektrische tractie op de Hofpleinlijn tussen Rotterdam en Scheveningen. Tussen 1924 en 1932 werden door de Nederlandse Spoorwegen 259 rijtuigen voor de elektrische dienst in gebruik genomen,  waarvan de helft bestond uit zogenoemde motorrijtuigen. Deze stalen rijtuigen, aangeduid als Materieel ’24, bestonden uit tien verschillende types en konden tot bijna elke gewenste samenstelling gecombineerd worden. Vanwege het robuuste, vierkante uiterlijk kregen deze treinen de bijnaam Blokkendozen. Tot op de dag van vandaag een begrip bij de spoorwegliefhebber. Blokkendozen op het spoor neemt de lezer mee door de boeiende geschiedenis van dit roemruchte materieel. Een lange geschiedenis, want na het einde van de Blokkendozen als treinstellen in de reizigersdienst kregen deze rijtuigen functies van uiteenlopende aard, variërend van motorpost- tot museumrijtuig. Ook aan die periode, die tot de dag van vandaag doorloopt, wordt veel aandacht besteed. Van de vele schitterende foto’s in dit boek, waarvan een groot deel afkomstig is uit de nalatenschap van N.J. van Wijck Jurriaanse, zijn talrijke nog niet eerder gepubliceerd.  Materieeltekeningen en overzichten completeren dit unieke boek.

 

Terug

€ 39,95


Tussen de rails - isbn 9789000380794

De 35 mooiste treinreizen van Europa | Auteur: Sander Groen | Uitgever: Spectrum | Nederlands | Paperback | 10 oktober 2023 | 328 pagina's

De 35 mooiste treinreizen van Europa, beschreven door dé treinreisjournalist van de Lage Landen. Met een voorwoord van Paul Haenen.

De internationale trein beleeft een glorieuze comeback. En terecht, want reizen per spoor is avontuurlijk, relaxed en klimaatvriendelijk. Er is alle ruimte om rond te lopen, een boek te lezen of te lunchen terwijl de mooiste landschappen langs je raam voorbijglijden. De trein is een microkosmos waarin tijd er even niet toe doet – een betere reden om te ontspannen bestaat niet.

Bekroond reisjournalist Sander Groen brengt een ode aan de trein met dit boek vol meeslepende reisverhalen over epische treinreizen. Treed in het voetspoor van Poirot in de slaaptrein naar de Rivièra, reis heel Italië door en steek dan met trein en al op de veerboot over naar Sicilië, of bedwing je hoogtevrees op de bergspoorlijn van dictator Tito in Montenegro. Dit zijn de 35 mooiste treinreizen van Europa – die je zelf ook kunt maken.

Tussen de rails is behalve een leesboek ook een inspiratiegids, met verhalen over de Trans-Europ-Express, spoorwegpioniers en Interrail, de mooiste treinstations, beroemdste luxetreinen en beste treinfilms, plus praktische tips voor het plannen van je eigen treinvakantie. Na dit boek wil je nog maar één ding: instappen en Europa ontdekken per trein.

 

Terug

€ 22,99


In het spoor van de Blauwe Engel - isbn 9789462585867

Het eerste naoorlogse dieselmaterieel van NS | Auteur: Carel van Gestel | Nederlands | Hardcover | 21 november 2023 | 176 pagina's

Het eerste naoorlogse dieselmaterieel van NS Een fotografisch feest van herkenning voor de liefhebbers Het nieuwe boek van spoorwegkenner Carel van Gestel

Na de Tweede Wereldoorlog werd de stoomlocomotief in Nederland steeds verder naar de achtergrond gedrongen. De elektrificatie van het spoorwegnet vorderde weliswaar in rap tempo, maar voor de secundaire lijnen was dit vooral om economische redenen geen optie. Zo kreeg de NV Allan in Rotterdam de opdracht om voor deze lijnen geschikt dieselmaterieel te bouwen. In de eerste helft van de jaren vijftig werden 40 tweewagenstellen en 20 motorrijtuigen afgeleverd, die bekend zouden worden als Blauwe Engelen. Niet vreemd, gezien de blauwe kleur en het gevleugelde handelsmerk van Allan onder de cabineruiten. Ook al veranderde later de kleur, de naam bleef hetzelfde. Tot op de dag van vandaag. Dit boek brengt de herinneringen aan de Blauwe Engel in die ‘goeie ouwe tijd’ weer tot leven in schitterende foto’s, die een uniek beeld geven van dit materieel, van het begin tot het eind, in voor- en tegenspoed. Natuurlijk ontbreekt ook het materieel niet dat voor het nageslacht bewaard is gebleven. De Blauwe Engel, een levende legende!

 

Terug

€ 39,95


Kindertrein uit Boedapest - isbn 9789026365652

Spoorslag 4 | Auteur: Emy Koopman | Nederlands | Paperback | 05 oktober 2023 | 88 pagina's

 

In een nightjet, van Amsterdam naar Boedapest raken heden en verleden, onderweg naar een verloren gewaand Hongarije, verstrengeld tot een nieuwe werkelijkheid.

In Kindertrein uit Boedapest stapt Emy Koopman op de trein naar Hongarije, samen met de geest van haar grootmoeder, Mariska Muskovics.

In het interbellum reisde Mariska, zoals duizenden andere vermagerde Hongaarse kinderen, met een zogenoemde kindertrein naar Nederland. Het doel: een paar maanden aansterken in een rustiger, welvarender omgeving, en dan weer terug. Maar Mariska bleef. Waarom keerde zij nooit terug naar haar familie in Boedapest?

Met een verroeste Nightjet maakt Emy dezelfde reis als haar grootmoeder destijds, maar nu in omgekeerde richting: vanuit Amsterdam via Wenen naar Boedapest. Het is het begin van een zoektocht naar een verloren geschiedenis. Eenmaal onderweg beginnen perspectieven, werkelijkheid en fictie door elkaar heen te lopen. Uit de flarden van overgeleverde verhalen en archiefmateriaal wordt een wonderschone nieuwe vertelling geweven.

In dit deel van de Spoorslag-reeks maakt Emy Koopman de doorwerking van het verleden op onnavolgbare wijze invoelbaar.

 

Terug

€ 12,99


Dames van staal - isbn 9789089759863

Vrouwen in de Elfstedentocht 1890 - 1997 | Auteur: Ron Couwenhoven | Nederlands | Paperback | 15 februari 2024 | 300 pagina's

 

Voor alle schaatsfans: hét standaardwerk over vrouwen in de Elfstedentocht. Hoewel de Elfstedentocht vooral een mannenaangelegenheid was, schaatsten al in 1890 enkele vrouwen de volledige 200 kilometer langs de Friese steden. Lijsbeth en Akke Swierstra waren de eerste dames die rond gingen. Wie waren al die andere vrouwen die de Tocht der Tochten reden? In dit boek wordt vanaf 1890 het spoor gevolgd van hen die de strijd tegen de elementen aangingen. Zo schaatste Tjitske Swierstra in 1929 de zogenaamde Tolhûstertocht en in ’33 de Elfstedentocht, waardoor ze de eerste vrouw werd die twee 200 kilometertochten volbracht. En wie was Sytske Straatsma uit Leeuwarden die anoniem liefst vier tochten volbracht tussen 1933 en 1942? In de barre tocht van 1963 kwam er geen enkele vrouw aan de finish. Slechts vijftien haalden Harlingen en vijf van hen reden nog verder. Onder hen waren roeikampioene Meike de Vlas, de latere Olympische schaatskampioene Stien Baas – Kaiser, Doetje Kooistra uit Wartena, een zeer sterk korfbalster, en Aukje Huijsman – Alkema, al jong een atletiekkampioene en topkanovaarster uit Zaandam. Beroemdheden als Fanny Blankers-Koen en Atje Keulen-Deelstra stonden ook op de deelnemerslijst. En wie was toch die mysterieuze mevrouw Jonkman die in 1963 tot het peloton behoorde? Over al die sportieve vrouwen die sinds 1890 van start gingen, gaat Dames van staal, waarin ook de lange strijd om erkenning binnen de schaatsenrijdersbond en bij de Elfstedenverenging uitvoerig wordt beschreven. Ron Couwenhoven (1947) werkte vele jaren voor De Telegraaf. Eerder verschenen Negentig jaar Elfstedentocht, Gidsen in de Elfstedentocht en Een eeuw Elfstedentocht. Hij is medewerker van het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen.

 

Terug

€ 22,99


Op eigen houtje - isbn 9789026360930

De ongelooflijke verhalen van vrouwen in de elfstedentocht | Auteur: Jessica Merkens | Nederlands | Paperback |  11 januari 2023 | 256 pagina's

 

'Op eigen houtje' van Jessica Merkens is een bloemlezing van vrouwen die de Elfstedentocht schaatsen. De Nederlandse schaatshistorie vanaf 1890 tot heden en de emancipatie in de sport staan centraal.

Al tien jaar rijdt marathonschaatser Jessica Merkens in het landelijke vrouwenpeloton, waarbij ze meerdere keren op het podium stond en vijf keer bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee over de eindstreep ging. Maar de echte Elfstedentocht, die reed ze nog nooit. Het verlangen is groot omdat er de eerstvolgende keer voor het eerst een officiele vrouwenwedstrijd verreden wordt. De kans erop wordt echter elke winter kleiner.

Nieuwsgierig naar waar haar eigen fascinatie voor schaatsen en de Elfstedentocht vandaan komt gaat ze op zoek naar de geschiedenis van vrouwen in de Tocht der Tochten. Het leidt haar naar het einde van de negentiende eeuw en ze stuit op de ongelooflijke verhalen van haar voorgangsters. Zij gingen niet alleen de strijd aan met de vermoeidheid en de elementen, maar ook met vooroordelen en de verwachtingen die de maatschappij van hen had.

Het resultaat is 'Op eigen houtje', een bloemlezing van de avonturen van echte schaatsheldinnen, waarin Jessica Merkens de Nederlandse schaatsgeschiedenis en de emancipatie in de sport vervlecht.

‘Weergaloos beschrijft zij de grimmige strijd tegen jezelf, het ijs en de tegenstander.’ – Eva Maria Staal

 

Terug

€ 23,99


Wij gáán winnen… - isbn 9789048870912

De fascinerende weg van Feyenoord naar het kampioenschap van 2023 | Auteur: Bart Vlietstra | Uitgever: Inside | Nederlands | Paperback | 24 mei 2023 | 336 pagina's

 

'Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag'

Het mooie van alweer een kampioenschap van Feyenoord is ook dat het voetbal gemiddeld zo aantrekkelijk was. Aanvallend, strijdlustig, saamhorig, veelzijdig. Ja, opnieuw is de club de beste van Nederland. Slechts zes jaar geleden veroverde Feyenoord met trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt het kampioenschap van de eredivisie, om zo een eind te maken aan achttien jaar wachten en smachten. Nu bedraagt de tussenfase slechts zes jaar, net als in de periode tussen 1993 (met Willem van Hanegem) en 1999 (Leo Beenhakker).

In 'Wij gáán winnen...', een zinnetje uit het legendarische lied 'Feyenoord, Feyenoord (Wat gaan we doen vandaag)' van Cock van der Palm, dit seizoen harder meegezongen dan ooit tevoren, beschrijven Bart Vlietstra en Willem Vissers de fascinerende reis naar de landstitel van Feyenoord. Centrale figuur is de in 2021 gekomen, charismatische, tactisch begaafde trainer Arne Slot, die de stemming in de club liet omslaan van cynisme naar euforie. De journalisten beschrijven de opmars onder Slot gedurende twee seizoenen aan de hand van uitgeschreven en aangevulde stukken uit de Volkskrant, plus nieuwe verhalen en getuigenissen van supporters.

Naast Slot is er veel aandacht voor andere opvallende namen als Orkun Kökcü, Santiago Giménez, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida. Ook zijn er verhalen met en over de Feyenoord-iconen Willem van Hanegem, Rinus Israël, Jan Boskamp, Wim Jansen en Cor van der Gijp, van wie de laatste twee overleden.

Giovanni van Bronckhorst tekende voor het voorwoord. Van het duo Vlietstra en Vissers verscheen in 2017 de bestseller 'De eerste van de eeuw.'

 

Terug

€ 19,99


Het plan - isbn 9789026354649

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd | Auteur: Nando Boers | Nederlands | Paperback | 27 juni 2023 | 376 pagina's 

Achter de schermen bij de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma, met toprenners als Primož Roglic, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard.

Het plan geeft de lezer een ongekende blik achter de schermen bij een van de beste sportploegen ter wereld: wielerploeg Jumbo-Visma.

Op 24 juli 2022 zette de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma de kroon op het werk toen Jonas Vingegaard als winnaar van de Tour de France Parijs binnenreed. Het was het gedroomde eindresultaat van een traject dat direct bij de oprichting van het team in 2013 in gang was gezet.

 

Terug

€ 25,00


Verhalen uit de volgwagen - isbn 9789045046396

De wereld van de wielercoach | Auteur: Lidewey van Noord | Uitgever: Atlas Contact | Nederlands | Paperback | 06 juni 2023 | 224 pagina's

 

Een uniek perspectief op de koers, van de hand van een van Nederlands beste wielerschrijvers.

Sommige ploegleiders groeiden in het verleden uit tot legendarische personages in het wielrennen – denk bijvoorbeeld aan Kees Pellenaars, Peter Post en José De Cauwer. Toch heeft de functie een wat mysterieuze status. Want wat doet een ploegleider precies en hoeveel invloed heeft hij nu eigenlijk op het koersverloop? In dit boek spelen de mannen en vrouwen die alles op alles zetten om hun renners op het podium te krijgen – in een sport waarin er meer mis kan gaan dan goed – de hoofdrol. Op meeslepende wijze vertelt Lidewey van Noord over succesvolle samenwerkingen en grandioze mislukkingen, over minutieuze parcoursverkenningen en snode scenario’s, over tactische keuzes in het heetst van de strijd en over omgaan met de nukken van grote kampioenen. Verhalen uit de volgwagen zet de mensen die altijd in de coulissen staan in de spotlights en biedt zo een nieuw perspectief op de wielersport.

 

Terug

€ 22,99


Alleen maar een fiets - isbn 9789026359187

Wielrennen als lifestyle | Auteur: Kees de Jong | Nederlands | Paperback | Druk: 3 | april 2022 | 256 pagina's

Alleen maar een fiets van Kees de Jong is een stoer en nostalgisch boek over de liefde voor de fiets. Met bijdrage van oa Matthieu van der Poel, Thomas Dekker en Laurens ten Dam.

Uitgebreide editie. In Alleen maar een fiets schrijft Kees de Jong over een sport die populairder is dan ooit: wielrennen. Dat is natuurlijk te danken aan de goede prestaties van de Nederlandse profwielrenners van de laatste jaren, maar eveneens aan de aanstekelijke en toegankelijke wielercultuur die duizenden mannen en vrouwen fietsverslaafd heeft gemaakt.

Over beginnen met fietsen en de basisbenodigdheden is natuurlijk al genoeg geschreven, daarom maakte wielerjunkie Kees de Jong een boek voor iedereen voor wie fietsen een uiting is van het goede leven, een levenswijze waarbij looks minstens zo belangrijk zijn als hartslag, trapfrequentie, gemiddelde snelheid en het aantal kilometers dat je per jaar aflegt.

Om na te gaan wat het leven als fietser precies inhoudt gaat Kees te rade bij (ex-)profs als Laurens ten Dam, Thomas Dekker, Karsten Kroon en Mathieu van der Poel, en spreekt hij met sleutelfiguren achter de schermen: soigneurs, journalisten, bloggers en materiaalmannen. Alleen maar een fiets van Kees de Jong is een stoer en nostalgisch boek over de liefde voor de fiets. In deze uitgebreide editie wordt ook aandacht besteed aan vrouwenwielrennen. Hoe heeft de vrouwentak van de sport zich ontwikkeld in de afgelopen jaren en waar zit ruimte voor verbetering? Beat, een profploeg waar recreanten ook lid van kunnen worden, tilehunting/tegels fietsen; verdeel de landkaart in digitale hokjes van 1 vierkante mijl en probeer er daarvan zoveel mogelijk gefietst te hebben, en hoe corona de fiets/sport-ervaring heeft beïnvloed en dat nog altijd doet.

 

Terug

€ 15,99


Haken à la Bloemen - isbn 9789024595884

Squares en colors | Auteur: Karin Bloemen | Nederlands | Hardcover | Druk: 1 | oktober 2021 | 144 pagina's

Haak nu zelf de fantastische, veelkleurige en favoriete kledingstukken van Karin Bloemen.

In Haken à la Bloemen – Squares & colors laat Karin Bloemen zien hoe je haar favoriete kleurrijke kledingstukken en accessoires zelf kunt haken! Met dit boek nodigt Karin Bloemen je uit in haar creatieve wereld. Haak vrolijke vesten, stola’s, omslagdoeken, tassen en andere accessoires, allemaal met Karins karakteristieke flair. Door de veelkleurige granny squares in haar patronen zien de haakontwerpen er niet alleen vrolijk en gezellig uit, maar zijn ze ook heel stijlvol en stoer – net als Karin zelf! De heldere uitleg met stappenfoto’s en haakschema’s bij elk patroon zorgt er bovendien voor dat de zelfgemaakte outfits in een handomdraai af zijn. Kortom, het is een genot om te haken à la Bloemen! Karin Bloemen is naast cabaretière, zangeres en actrice ook een fanatieke haakster! Ze draagt haar kleurrijke haakcreaties overal, en haar mooie eigengemaakte omslagdoeken en warme dekens zijn erg geliefd onder collega-artiesten.

"Ik wist niet dat het kon maar Karin bewijst wel vaker het tegendeel; haken is “hip, hot & happening” en haar omslagdoeken zijn als zijzelf: vrolijk, stoer, chique, én heel warm!" Anita Witzier

 

Terug

€ 21,99


Granny squares - isbn 9789024595891

Haken à la Bloemen 2, inspiratieboek vol granny squares en eenvoudige projecten | Auteur: Karin Bloemen | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Nederlands | Paperback | Druk: 1 | juni 2022 | 128 pagina's 

Het inspiratieboek in de Haken à la Bloemen-serie: iedereen kan haken met de square-ontwerpen van Karin Bloemen!

Fans van de bestseller Haken à la Bloemen van Karin Bloemen kunnen nu direct door met haar tweede haakboek! Na het enorme succes van haar eerste haakboek heeft La Bloemen de draad weer opgepakt en nu komt ze met dé inspiratiegids voor fans van de granny square, wederom in haar eigenzinnige stijl. Met een groot aanbod aan ontwerpen, ingedeeld op thema, gaat er een creatieve wereld voor je open. Laat je inspireren, maak de kleine projecten in dit boek, pas de granny’s toe op de werkstukken uit Haken à la Bloemen – Squares and colors óf gebruik ze als startpunt voor je eigen ontwerpen. Karin Bloemen is naast cabaretière, zangeres en actrice ook een fanatieke haakster. Ze draagt haar kleurrijke haakcreaties overal, en haar mooie eigengemaakte omslagdoeken en warme dekens zijn erg geliefd onder collega-artiesten.

 

Terug

€ 16,99


Stripes & colors - isbn 9789021041131

Haken à la Bloemen 4 | Auteur: Karin Bloemen | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Nederlands | Hardcover | 03 oktober 2023 | 144 pagina's

Strepen haken met Karin Bloemen in alle kleuren van de regenboog in het vierde haakboek in de Haken à la Bloemen-serie.

Karin Bloemen is niet meer weg te denken uit het Nederlandse haaklandschap. Na drie succesvolle boeken over granny squares en cirkels, draaien de ontwerpen nu om strepen. Geschikt voor beginnende hakers vanwege de eenvoudige haaktechniek, en de projecten zijn ideaal om kleur en creativiteit in kwijt te kunnen. Met twintig grote en kleine werkstukken zoals vesten, tassen, een topje, sjaals en stola’s, én ook projecten voor heren, in Karins onnavolgbare stijl en flair, met stap voor stap instructies en duidelijke fotografie is dit boek wederom het haakboek dat iedere haakster wil hebben en dat niet mag ontbreken in de Haken à la Bloemen-verzameling.

 

Terug

€ 21,99


Basisboek haken - isbn 9789462500068

Zo leer je haken, steek voor steek | Auteur: Christel Krukkert | Nederlands | Paperback | 25 oktober 2023 | 128 pagina's

Christel Krukkert maakte een basisboek haken voor beginnende hakers. Van de opzetlus, lossen, vasten tot stokjes: alle steken worden stap voor stap met foto's uitgelegd.

Als je de steken een beetje onder de knie hebt, kun je de net geleerde steken toepassen in een leuk project. Van armbandjes tot mobielhoesjes, van kussens tot amigurumi. Je begint eenvoudig en eindigt als een volleerd haker of haakster.

De steken worden niet alleen uitgelegd met foto's en tekst, maar ook met filmpjes. In het boek vind je QR-codes die doorlinken naar filmpjes waarin Christel zelf je de steken voordoet. Zo gaat het zeker lukken!

 

Terug

€ 23,99


Hoe bouw je LEGO huizen  - isbn 9789047871163

Nederlands | Hardcover | 23 augustus 2023 | 96 pagina's

In dit boek: hoe je allerlei huizen bouwt: van een gezellig vakantiehuisje tot een echt spookhuis. Leer ook over bouwtechnieken van deuren, ramen, daken en nog veel meer. Dit LEGO-boek bevat 30 voorbeelden om na te bouwen.

Het LEGO-avontuur begint zodra je als kind je allereerste LEGO-steentje vastpakt. Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van LEGO kunnen zowel kinderen als volwassenen een eigen wereld creëren. Of je een eigen stad wilt bouwen, de snelste voertuigen of de mooiste gebouwen, met LEGO kan het allemaal. Dit creatieve en duurzame speelgoed is niet meer weg te denken!

 

Terug

€ 12,99


Kleurboek bij de Bijbel - isbn 9789043535687

De mooiste Bijbelteksten om in te kleuren | Auteur: Diverse auteurs | Nederlands | Hardcover | Druk: 1 | februari 2021 | 80 pagina's

 

Een bijzonder kleurboek waarin de mooiste bijbelteksten worden gecombineerd met 30 prachtige platen om in te kleuren!

Pak je kleurpotloden of pennen en ga aan de slag met dit bijzondere ‘Kleurboek bij de Bijbel’, waarin de mooiste bijbelteksten worden gecombineerd met prachtige kleurplaten. Elke plaat bevat bijzondere goudkleurige details. Het kleurboek neemt je mee door de Bijbel heen, rondom deze thema’s: onze wereld, onze God, Gods lessen en ons antwoord. Neem de tijd om een passage te lezen, laat je inspireren en ga aan de slag met je kleurpotloden of pennen. Een prachtig cadeauboek om uren in te kleuren.

 

Terug

€ 9,99


Vogelbingo - isbn 9789021578781

Doos met spelbenodigdheden, o.a. 64 kaartjes met vogelillustraties, speelbord, bingokaarten en handleiding | Auteur: Christine Berrie | 3 jaar en ouder | standaard editie (3e editie)

Leer met dit bingospel spelenderwijs 64 vogelsoorten (her)kennen. Met prachtige vogel-illustraties van Christine Berrie.

Illustratrice Christine Berrie heeft na het succesvolle Vogelmemory een nieuw leuk spel gemaakt: Vogelbingo. Met dit bingospel kan iedereen spelenderwijs 64 vogelsoorten leren (her)kennen. Speel gezellig samen bingo en geniet ondertussen van de leuke illustraties van vogels over de hele wereld. Deze stevige, mooi geïllustreerde doos bevat alle benodigdheden om bingo te spelen: 64 kaartjes voorzien van vogelillustraties, een groot speelbord, 12 bingokaarten, vrolijke fiches en voor wie het spel niet kent een leaflet met de spelregels. Een leuk, leerzaam maar vooral mooi spel voor de hele familie.

 

Terug

€ 41,99


Het Verhaal van Nederland Oranje Nassau Puzzelboek

Merk: Denksport | verschijnt 30-01-2024

Puzzelen met de familie Oranje-Nassau. Er is maar een familie in Nederland die zo’n grote impact heeft gehad als de Oranje-Nassaus. Van de val van de eerste Republiek tot de bevrijding in 1945, en van de eerste stoomtrein tot de waterstofauto: zij waren erbij. In de tv-serie Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau dook je deze spannende verhalen al in en nu kun je dat ook doen met dit koninklijke puzzelboek.

Ben jij een echte Oranjekenner of wil je juist meer te weten komen over deze fascinerende familie? Aan de hand van quizzen en beeldpuzzels wandel je door de paleizen, maak je kunstwerken compleet en sla je het fotoalbum van de Oranjes open. Weet jij bijvoorbeeld welke prins als inspiratiebron diende voor filmheld James Bond? En hoe zat het ook alweer met de titel Prins van Oranje? En met tsarendochter Anna Paulowna? Los de puzzels op en maak de mooiste verhalen uit de Nederlandse geschiedenis mee.

 

Terug

€ 18,75


Het Verhaal van Nederland - Puzzelboek

Uitgever: Keesing Nederland BV | Nederlands | Paperback | 15 juni 2023 | 160 pagina's

 

Ontdek de geschiedenis van Nederland zoals nooit tevoren Sluwe jagers en verzamelaars, strijdlustige Friezen, gevaarlijke kapers en dappere hervormers: ze maken allemaal onderdeel uit van onze geschiedenis en hebben allemaal bijgedragen aan het land dat we nu kennen. In de succesvolle tv-serie werd op spannende wijze de Nederlandse geschiedenis al verbeeld en nu is er ook Het Verhaal van Nederland Puzzelboek. Aan de hand van quizzen en beeldpuzzels ga je echt de diepte in en maak je zo een heuse reis door de tijd. Wat weet je bijvoorbeeld van het leven van Michiel de Ruyter? Wat Lodewijk Napoleon in ons land deed? Wanneer kinderen verplicht naar school moesten? En wat eigenlijk de invloed van de Romeinen in Nederland was? Neem een duik in de geschiedenis in en beleef feiten die net zo spannend zijn als fictie. Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om beeld-, taal- of logische puzzels: Denksport heeft ze allemaal en op elk niveau. Alleen of samen, puzzelen kun je altijd en overal. En het is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel ontspannend en goed voor de mentale gezondheid. Dus denk in hokjes en puzzel met Denksport.

 

Terug

€ 18,75


Het Grote Bosatlas puzzelboek - isbn 9789492911797

Denksport- editie 1 | Auteur: Peter Vroege | Uitgever: Keesing Nederland B.V. | Nederlands | Paperback | Druk: 1 | november 2020 | 176 pagina's

Het Grote Bosatlas Puzzelboek neemt je mee over de hele wereld. Het doet een beroep op je bedrevenheid in het lezen van kaarten, je kennis van de wereld en je talent voor het beantwoorden van puzzelvragen. Van Friesland naar Limburg en via Italië verder oostwaarts naar de Kaukasus. Van Indonesië naar Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten en via de Noordpool terug naar het Nederland van de negentiende en twintigste eeuw. Het Grote Bosatlas Puzzelboek is een ontdekkingsreis door Nederland, de wereld en de geschiedenis.

Cartograaf Tjeerd Tichelaar (1958) en uitgever Peter Vroege (1956) zijn beiden al jarenlang betrokken bij het maken van de Bosatlas. Hun vakkundigheid en liefde voor cartografie komen samen in dit bijzondere puzzelboek vol historische en moderne aardrijkskundige kaarten. Kortom, een must-have voor iedereen die van kaarten, atlassen én puzzelen houdt.

 

Terug

€ 18,75


Het Grote Bosatlas Puzzelboek II - isbn 9789492911940

Auteur: Peter Vroege | Nederlands | Paperback | Druk: 1 | november 2021 | 160 pagina's

 

Het Grote Bosatlas puzzelboek 2 Liefhebbers van kaarten, atlassen en puzzels wisten editie 1 van Het Grote Bosatlas puzzelboek (meer dan 70.000 exemplaren verkocht) massaal te vinden. We grepen deze tweede editie aan om nóg meer mooie kaarten te verzamelen en daar passende puzzels bij te maken, waaronder nu ook rebussen. Hiermee reizen we van Den Bosch tot China, zien we de start van het toerisme in Europa en worden de tempelsteden van Zuid-India bezocht. Door te kijken naar kaarten en aan de hand daarvan puzzels in te vullen wordt je kennis van de aardbol en haar geschiedenis getest. Ken je de namen van internationale vluchthavens? Weet je gebeurtenissen uit WOII te koppelen aan de juiste locatie? Of wijn aan de wijnstreek? Een ware ontdekkingsreis dus, verdeeld in de thema’s Nederland, Op reis, Europa en Wereld. Deel 2 bevat nieuwe puzzels en kaarten, en kan los van deel 1 worden gespeeld. Cartograaf Tjeerd Tichelaar en uitgever Peter Vroege zijn allebei al jaren betrokken bij het maken van de Bosatlas. Hun vakkundigheid en liefde voor kaarten komen samen in dit puzzelboek. Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om een sudoku, woordzoeker, kruiswoordraadsel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op elk niveau. Ons gevarieerde aanbod is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor het brein. Iedereen kan puzzelen met Denksport! Review deel 1: ‘Het allerleukste puzzelboek ooit. Zeer verslavend en wat een mooie koppeling tussen puzzelen, aardrijkskunde en geschiedenis’

 

Terug

€ 18,75


Het Grote Bosatlas Puzzelboek - 100 jaar geleden - isbn 9789493247895

Auteur: Peter Vroege | Nederlands | Paperback | 01 november 2022 | 160 pagina's 

In dit derde deel nemen we je weer mee op puzzelreis over de aardbol. Speciale aandacht is er voor het thema ‘De wereld 100 jaar geleden’. Aan de hand van oude Bosatlaskaarten en schoolwandplaten nemen we een kijkje in het Nederland van 1922-23. We laten vervolgens zien hoe Europa aan het bijkomen is van de Eerste Wereldoorlog, met nieuwe landen en nieuwe grenzen. Verder weg bekijken we karavaanroutes in de Sahara en de plattegrond van Batavia. Het Grote Bosatlas Puzzelboek is een ontdekkingsreis, die soms herkenning, maar veel vaker nog verbazing en verwondering zal oproepen.

Cartograaf Tjeerd Tichelaar is al vele jaren betrokken bij het maken van Bosatlassen. Peter Vroege is voor zijn pensionering meer dan 20 jaar uitgever van de Bosatlassen geweest.

Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om een sudoku, woordzoeker, kruiswoordraadsel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op elk niveau. Ons gevarieerde puzzelaanbod is niet alleen ontspannend,

maar ook nog eens goed voor het brein. Iedereen kan puzzelen met Denksport!

‘Ontdek de wereld zonder je huis te verlaten. Een unieke mix van puzzelen, aardrijkskunde en geschiedenis!’

 

Terug

€ 18,75


Het Rijksmuseum puzzelboek - isbn 9789493247673

Denksport | Auteur: Denksport | Nederlands | Paperback | Druk: 1 | juni 2022 | 160 pagina's

 

Puzzelen en kunst hebben meer gemeen dan je zou denken. Zo kan het ontrafelen van een raadsel achter een uniek object of de ontdekking van een subtiel detail net zoveel plezier en verwondering teweegbrengen als het oplossen van een uitdagende puzzel. Daarom bundelen Denksport en het Rijksmuseum hun krachten in dit bijzondere puzzelboek. We combineren kennis en kunst. Het resultaat? 160 pagina’s vol prachtige beelden, puzzels, weetjes en quizvragen op élk niveau. Zie jij de verschillen tussen het werk van Monet en Manet? Wat weet je over De Nachtwacht? Wat betekent een omgevallen vaas op een schilderij? In vier bomvolle hoofdstukken nemen we je mee op reis door het Rijksmuseum. Van schilderijen tot beeldhouwwerken en van middeleeuws tot modern. Na het ontraadselen van de puzzels, die Denksport speciaal voor het Rijksmuseum heeft gemaakt, heb je puzzelen tot kunst verheven. Laat je uitdagen om met een nieuwe blik naar de kunstwerken in het Rijksmuseum te kijken. Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om een sudoku, woordzoeker, kruiswoordraadsel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op elk niveau. Ons gevarieerde puzzelaanbod is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor het brein. Iedereen kan puzzelen met Denksport!

 

Terug

€ 18,75


Het quiz puzzelboek met cijfers - isbn 9789493247796

Denksport | Auteur: Jeroen van der Hoogt | Nederlands | Paperback | Druk: 1 | juni 2022 | 160 pagina's

 

Dit Quiz Puzzelboek met Cijfers draait om, jawel: cijfers. Wie goed om zich heen kijkt, ziet ze overal: in telefoonnummers, afstanden, jaartallen, gewichtseenheden, bankrekeningnummers, pincodes, lengtematen, kassabonnetjes, barcodes en postcodes. En o ja, in rekensommen natuurlijk. Cijfers vinden we ook terug in allerlei namen, als je bijvoorbeeld van Tienhoven via de A2 naar de Eerste Helmersstraat rijdt. Dat is ook een prettige houvast in dit puzzelboek, in elke vraag of elk antwoord zit altijd een cijfer, of het nu gaat om de oplossing van een rekensom of de naam van een tv-programma, popsong, supermarktproduct of historische gebeurtenis. Je wordt in deze puzzels met quizvragen getest op algemene kennis, op creatief denken en op redeneren, allemaal met of rondom cijfers. Van cijferbingo en woordenbrij tot cijferslot en nummerzoeker: elke puzzel is anders, maar altijd draait het ergens om een cijfer. Met ruim 800 nieuwe, innovatieve puzzelvragen vol cijfertrivia. 3, 2, 1… Veel plezier! Met bijdrage van wetenschapsjournalist en cijferfan Diederik Jekel. Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om een sudoku, woordzoeker, kruiswoordraadsel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op elk niveau. Ons gevarieerde puzzelaanbod is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor het brein. Iedereen kan puzzelen met Denksport!

 

Terug

€ 18,75


Nederland in kaart Puzzelboek - isbn 9789493313545

Denksport | Auteur: Peter Vroege | Nederlands | Paperback | 24 april 2023 | 176 pagina's

 

Ontdek al puzzelend hoe uniek Nederland is. In dit puzzelboek ontdek je Nederland zoals je het nog nooit eerder gezien hebt. Aan de hand van gedetailleerde kaarten en geodata van het Kadaster en prachtige luchtfoto’s van Karel Tomeï kom je op de meest bijzondere locaties in ons land. Sommige van de uiteenlopende puzzels en quizzen gaan over plekken die vrijwel niemand kent, terwijl andere juist een feest der herkenning zullen zijn. Zo kom je op unieke wijze in aanraking met het landschap, de steden en dorpen, de wegen en waterwegen die ons land maken wat het is. Weet jij bijvoorbeeld welk eiland regelmatig een provinciegrens overwandelt? Welk dorp het grootste aantal kippen heeft? Of in welke wijk de duurste huizen van Nederland staan? De topografische kaart van Nederland komt tot leven door middel van quizzen, filippines en beeldpuzzels. Kom je ook mee op puzzelreis door Nederland? Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om beeld-, taal- of logische puzzels: Denksport heeft ze allemaal en op elk niveau. Alleen of samen, puzzelen kun je altijd en overal. En het is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel ontspannend en goed voor de mentale gezondheid. Dus denk in hokjes en puzzel met Denksport.

 

Terug

€ 18,75


Het Wielersport Puzzelboek

Nederlands |  Paperback | 10 mei 2023 | 160 pagina's

 

Hét puzzelboek voor liefhebbers van wielersport. Wielrennen, baanrennen, veldrijden en mountainbiken: wielerliefhebbers hoeven zich geen dag te vervelen. Van eind januari tot ver in het najaar is er overal ter wereld wel een koers op de weg. En als het wegseizoen gesloten is, zijn er de pistes en velden. Hoe goed is jouw kennis van meesterknechten, flandriens, linkmiegels en al het andere wat de wielersport onvergetelijk maakt? Weet jij welk iconisch wielershirt bij welk klassement hoort? Welke renner waar wereldkampioen werd? De puzzels in Het Wielersport Puzzelboek testen door middel van quizzen, filippines en beeldpuzzels je kennis. Daarnaast bevat het boek ook zeven unieke Ronde van Nederland-puzzels, mét bijbehorende fietsroute op de site van WielerFlits. Scheer je benen, vul je bidon met de juiste melange en prepareer jezelf tot de max voor je aan dit flitsende puzzelboek begint: alleen dan kan je met je handen in de lucht over de finish. WielerFlits is de grootste wielersite van Nederland en België. Met de website, app, social media en podcast worden wielerliefhebbers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in het profpeloton. Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om beeld-, taal- of logische puzzels: Denksport heeft ze allemaal en op elk niveau. Alleen of samen, puzzelen kun je altijd en overal. En het is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel ontspannend en goed voor de mentale gezondheid. Dus denk in hokjes en puzzel met Denksport.

 

Terug

€ 18,75


De Zeven Zussen Puzzelboek

Nederlands | Paperback | 18 april 2024 | 160 pagina's

 

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek. In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag. Denksport is dé puzzelmaker van Nederland en België. Of het nu gaat om een sudoku, woordzoeker, kruiswoordraadsel of cryptogram; Denksport heeft het allemaal en op elk niveau. Ons gevarieerde puzzelaanbod is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor het brein. Iedereen kan puzzelen met Denksport!

 

Terug

€ 18,75


Arsène Lupin - isbn 9789045328423

Puzzelboek - Avonturen en raadsels geïnspireerd op 's werelds bekendste gentleman-dief | Auteur: Joel Jessup | Nederlands | Hardcover | 16 oktober 2023 | 224 pagina's

 

Stap in de wereld van de elegante en charmante gentleman-dief Arsène Lupin en probeer de listige raadsels te ontrafelen. Criminele ondernemingen, verwarrende zaken en slinkse mysteries liggen voor het oprapen. Kun jij ze allemaal oplossen?

Met zijn vindingrijkheid, talent voor vermomming en briljante geest is Lupin de meest bewonderde en gezochte dief - niet in de laatste plaats door de politie! Het is aan jou om de trucs en uitvluchten van Lupins verhalen en escapades te doorzien en de waarheid van zijn listen te achterhalen, of juist te bepalen wie in het verhaal de echte misdadiger is! Houd je verstand erbij wanneer je de duistere wereld van Arsène Lupin en zijn handlangers binnentreedt en wanneer je probeert feiten van fictie te onderscheiden.

 

Terug

€ 19,99


1000 Dot-to-Dot Masterpieces - isbn 9781781572054

Auteur: Thomas Pavitte

Join the dots to reveal 20 of the world's greatest masterpieces. After the phenomenal worldwide success of the 1000 Dot-to-Dot Series, for his fourth outing author and artist Thomas Pavitte is taking on the challenge of recreating some of the worlds finest pieces of art in 1000 dots! With Thomass unique style, 20 masterpieces by the likes of Van Gogh and Hokusai are rendered in exquisite line drawings for you to complete yourself. 

 

Terug

€ 19,99


Het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek voor volwassenen

Auteur: Diverse auteurs | Nederlands | Paperback |  15 oktober 2015

 

'Het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek' staat vol met duivels moeilijke dot-to-dotpuzzels en zal je daarom uren achtereen entertainen en bezighouden. Honderden, nee duizenden, puntjes wachten op jouw verbindingslijntje en zullen uiteindelijk prachtige voorstellingen laten zien van dieren, objecten en scènes die ook uitermate geschikt zijn om in te kleuren.

 

Terug

€ 12,50


Dot to dot puzzelboek voor volwassenen 2

Auteur: Gareth Moore | Het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek deel 2 bevat 30 nieuwe moeilijke dot-to-dot puzzels en zal je weer uren achtereen entertainen en bezighouden. Honderden, nee, duizenden puntjes wachten op jouw verbindingslijntje en zullen uiteindelijk prachtige, complexe voorstellingen laten zien van de meest uiteenlopende dieren - die bovendien uitermate geschikt zijn om zelf in te kleuren.

 

Terug

€ 12,50


Wild Craft - isbn 9789089899637

50 DIY-projecten met materialen uit de natuur | Auteur: Natasja v/d Meer | Nederlands |  Hardcover | 16 april 2024 | 224 pagina's

 

'Voor mij is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie.'

Kom jij ook wel eens terug van een natuurwandeling met veren, stenen of schelpen in je zakken? Vaak verdwijnen deze schatten in een la of op een plankje, waarna je er nooit meer naar omkijkt. Hoe leuk is het om er een decoratief kunstwerk of handig gebruiksvoorwerp van te maken?

In Wild Craft laat Natasja van der Meer zien hoe je zelf producten kunt maken van materialen die dat seizoen in de natuur voorhanden zijn en waarbij je weinig tot geen gereedschap nodig hebt. Van kaasplankje en pastelkrijt tot lampenkap en dromenvanger: dit inspirerende boek bevat vijftig ambachtelijke DIY-projecten die iedereen eenvoudig kan uitvoeren. Met stap-voor-stapinstructies, een materialenlijst en verduidelijkende foto's per voorwerp.

Met de ideeën en uitdagingen in Wild Craft creëer je blijvende herinneringen en maak je vanzelf verbinding met de natuur.

 

Terug

€ 29,99


De mooiste kleurboekenleggers om in te kleuren - isbn 9789044766097

Nederlands | Paperback | 15 maart 2024

Set van 36 originele boekenleggers met natuurmotieven om in te kleuren. Leuk om cadeau te doen, maar ook om je eigen creativiteit op los te laten en je hoofd even helemaal leeg te maken!

 

Terug

€ 9,95


Mam, vertel eens - isbn 9789083212166

Auteur: Elma van Vliet | 19 april 2024 

Geef je liefste moeder dit prachtige invulboek cadeau en krijg het met waardevolle en mooie verhalen weer terug.

Mam, vertel eens... nu in een nieuw design!

'Mama, had jij vroeger een lievelingsknuffel? Welke momenten met mij zou je graag nog eens overdoen? Wat is een van de mooiste dingen die je ooit hebt bereikt?'

Met het boek Mam, vertel eens geef je je moeder een ultiem en waardevol invulboek cadeau: je geeft aan dat je alles wilt weten over haar herinneringen, dromen en wensen. Door het invullen van de leuke en onverwachte vragen over onderwerpen zoals haar kindertijd, verliefd zijn, moeder worden en de bijzondere band tussen moeder en kind, schrijft je moeder stap voor stap haar levensverhaal. Of maak het nog specialer door het boek samen in te vullen en in gesprek te gaan. Zo ontstaat er een uniek en persoonlijk boek van jullie samen. Als je moeder het boek heeft ingevuld, geeft ze het weer terug aan jou.

 

Terug

€ 19,99


Creatief kleuren voor volwassenen - Parijs - isbn 9789044766448

Nederlands | Paperback | 15 mei 2024 | 80 pagina's

 

Maak kennis met Parijs aan de hand van deze prachtige verzameling tekeningen. Breng de taferelen tot leven met je kleurpotloden of je penselen en ontdek zo de mooiste plekjes van de stad, zoals de Tuilerieën, Montmartre, de Place de la Concorde, het Musée d'Orsay, de Jardin du Luxembourg en natuurlijk het symbool van de lichtstad: de Eiffeltoren.

 

Terug

€ 18,95