Uitgebreide informatie Hobby, sport & vrije tijd

Railatlas Rotterdam - isbn 9789059612280

Railatlas Rotterdam, 140 jaar tramrails in de Maasstad | Auteur: t. van Eijsden | Nederlands | Druk: 1 | oktober 2019 | Hardcover | 352 pagina's

 

Over het openbaar vervoer in Rotterdam en meer specifiek de tram in de Maasstad zijn in de loop der jaren al vele publicaties verschenen. Deze behandelden velerlei aspecten zoals het materieel en/of de bedrijfsvoering in bredere zin. De infrastructuur van het Rotterdamse tramnet is echter veel minder beschreven. Die ontwikkeling van het tramnet van de RET en haar voorgangers RTM en RETM hield uiteraard nauw verband met de ontwikkeling van de stad zelf. De aan de RETM verleende concessie had zelfs een bepaling dat het tramnet moest "meegroeien' met de groei van het inwonertal. In de overeenkomst tussen de gemeente en de (particuliere) RETM was in 1905 vastgelegd dat voor elke 10.000 inwoners 1 kilometer tramspoor moest worden aangelegd! Bij een eerste verkenning naar waar en vooral hoe tramrails in de stedenbouwkundige structuur van de stad waren aangelegd, bleek dat daarover slechts weinig documentatie bestond of bewaard was gebleven. Vooral tekeningen waren nauwelijks voorhanden. Het verloren gaan van veel (bouw)tekeningen van Gemeentewerken als gevolg van het bombardement van 14 mei 1940 maakte dat ook voor dit onderzoek naar de historie vele andere wegen moesten worden bewandeld. Het reconstrueren van het Rotterdamse tramnet door de jaren heen werd daarom een heuse zoektocht waarbij vele puzzelstukjes op de juiste plaats moesten worden gelegd. In die zin mag het zonder veel overdrijving bijzonder worden genoemd dat het toch gelukt is om vrijwel alle sporensituaties vanaf het ontstaan van het tramnet weer te geven in deze Railatlas.

 

Terug

€ 39,90


Het geloof in succes - isbn 9789046823774

Dirk Kuyt, Het geloof in succes. Uitgever Nieuw Amsterdam, 2018, ingenaaid, 192 pagina's.

Een jaar nadat Feyenoord de landstitel behaalde, kijkt Dirk Kuyt terug op zijn lange weg naar succes. Hij vertelt een verhaal over ambitie, betrokkenheid, teleurstelling en doorzettingsvermogen. Een verhaal dat verder reikt dan voetbal. Kuyt inspireert iedereen die iets van het leven wil maken, iedereen die zich een doel stelt.

 

Terug

€ 20,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tim Visser - isbn 9789048834693

 

Tim Visser, Flying Dutchman in Schotland,  Suse van Kleef. Uitgever Voetbal Inside, 288 pagina's.

Beroemd in het buitenland, anoniem in eigen land. Tim Visser is de beste Nederlandse rugbyer ooit, maar speelt voor Schotland. Het verhaal van een jongen met een enorm talent die kiest voor het avontuur en via een kostschool in Engeland de stap maakt naar het betaald rugby in Newcastle. Door een transfer naar een topteam in Edinburgh groeit hij uit tot een belangrijke speler in het Schotse Rugby.

Een boek over keiharde kleedkamerwetten en rugbytradities. Over een 'hooligans game played by gentlemen', over drank en het doodslaan van konijntjes op trainingskamp. Maar ook over topsport, offers brengen, sportief succes en geld.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Jantje O. - isbn 9789089755322

 Jantje O., Het veel bewogen leven van vechtsportlegende Jan Oosterbaan, Koen Scharrenberg. Uitgever Just Publischers.

De biografie van vechtsportlegende Jan 'Jantje O.' Oosterbaan is rauw, hard en eerlijk. Ze vertelt over het milieu van de vechtsport, het leven in de bajes, de aparte erecodes en het geweld bij de 1% motorclubs en de trouweloosheid, maar ook de zeldzame vriendschappen binnen een niets en niemand ontziende onderwereld.

Jan O. groeit op in Rotterdam-Zuid. Steevast wordt hij - ondanks van zijn enorme gestalte - al vroeg 'Jantje' genoemd. Via zijn geliefde vechtsport en het nachtleven belandt hij al snel in de criminaliteit. Tijdens zijn detenties komt Jan in contact met criminelen als Cor van Hout, Henk Boom en Sam Klepper en de onder verdachte omstandigheden overleden Barney Sanders. Ook leert hij kopstukken als Cock Steenbergen, Jan Boelaard, Geurt Roos, de Haagse Godfather 'Dikke Piet' S., Kareltje P., Marco Eijk en vele anderen kennen. Er ontstaan vriendschappen die ook 'buiten' doorgaan. 

Tussen zijn detenties door en ook daarna maakt Jan furore met kickboksen. Hij schopt het zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen! Een keerpunt in zijn leven komt wanneer hij wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidatie van de beruchte bokser John Smit. Maar 'Jantje' houdt zijn kaken op elkaar bij Justitie. Het gevolg: een jarenlange gevangenisstraf. In dit boek geeft hij opheldering over deze cold case. 

Ook in de wereld van de motorclubs stijgt Jans ster. Omdat hij niet betrokken te raken bij een dreigende bikeroorlog kondigt hij in zijn eentje in een vol, vijandig clubhuis zijn afscheid aan. Jantje kan zich terugtrekken zonder boetes, motor inleveren of een fysieke afstraffing. 

Jantje O. is een levende legende. In dit boek vertelt hij zijn verhaal zoals hij vocht in de ring: hard voor anderen, hard voor zichzelf, met respect voor de mensen die het verdienen.

 

Terug naar overzicht

€ 19,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ons Feyenoord - isbn 9789089755728

Ons Feyenoord, een voetbalclub als way of life, Bob Dijkgraaf. Uitgever: Just Publishers, 240 pagina's .

Dit boek legt voor Feyenoorders en niet-Feyenoorders de ziel bloot van de meest markante club van het land. Op 14 mei 2017 werd Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen. En toch werd de club juist in al die jaren zonder landstitel alleen maar populairder.  Wat is toch de aantrekkingskracht van Feyenoord? Wat zorgt ervoor dat zoveel mensen - jong en oud, man en vrouw - zo diep geraakt worden door een voetbalclub? Ons Feyenoord gaat over de identiteit van de club met de trouwste aanhang van Nederland. Ons Feyenoord gaat over de supporters door dik en dun. Over de culthelden en over de zanger met de gouden microfoon. Over de haat voor 020 maar vooral ook over de haast religieuze liefde voor de club uit 010. Over de liederen en over het vloeken op de eigen club. Over de verre reizen en over altijd weer terugkeren naar een zinderende Kuip, het heilige stadion dat voor zoveel verdeeldheid zorgt. Kortom, over alle dingen die voor de supporters van Feyenoord de club meer maken dan een gewone voetbalclub. Ons Feyenoord geeft het definitieve antwoord op de vraag: wat maakt Feyenoord tot Feyenoord? Supporter Bob Dijkgraaf (1992) heeft een 'lichte' obsessie voor Feyenoord. Met al haar mooie en rafelige kanten. Ook Bob stond te huilen op die 14e mei 2017.

 

Terug naar overzicht

€ 14,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Max - isbn 9789045215938

Max, het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit, Andre Hoogeboom. Uitgever Karakter Uitgevers B.V., 228 pagina's.

Tweede geheel herziene editie van Max - het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit mét actuele raceverslagen van de eerste helft van het wereldkampioenschap 2017 In deze tweede herziene uitgave geeft André Hoogeboom gedetailleerde verslagen van races die Max in de eerste helft van het nieuwe seizoen heeft gereden.

 

Terug naar overzicht

€ 37,93

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Man, hout, mes - isbn 9789021565934

Man, hout, mes; lepels snijden en de nieuwe houtcultuur, Barn The Spoon. Uitgever Kosmos Uitgevers, 192 pagina's.

Barn the Spoon laat in Man, hout, mes zien hoe hij boomstammen klieft om er vervolgens lepels van te snijden - ware kunstwerkjes van een ruwe eenvoud. De vervaardiging van een van 's mens oudste, basale werktuigen is een intrigerend proces. Geen gevoel is zo mooi als iets zelf met je handen maken, hier komt geen machine aan te pas en het mooiste: iedereen kan het. Een boek om mensen in contact te brengen met de natuur en het hout in het bijzonder, en om de eeuwenoude traditie van het houtsnijden nieuw leven in te blazen.

 

Terug naar overzicht

€ 20,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Verwilderen - isbn 9789046706428

Verwilderen, Laat de plant het werk doen, Romke van de Kaa. Uitgever Olympus, 296 pagina's. 

 

In Verwilderen beschrijft Romke van de Kaa als geen ander de technieken, mogelijkheden en planten- en bloemensoorten die zich goed lenen voor het laten verwilderen van de tuin. Als je "verwilderd' in het woordenboek opzoekt, vind je betekenissen als woest en ongetemd. Een verwilderde tuin betekent echter iets heel anders: het gaat niet om het creëren van rommel en chaos of het verwaarlozen van een tuin, maar om het avontuur van planten die hun eigen weg gaan, al dan niet onder begeleiding van ons. Dat levert prachtige bloemenweiden, akkers of prairietuinen op, hoe klein de tuin ook is. Verwilderen staat vol humoristische anekdotes, prachtige observaties en illustratieve foto's.

 

Terug naar info

€ 17,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Het grote vouwboek - isbn 9789043920070

Het grote vouwboek, De vouwjuf vouwt van A tot Z, Janet de Vink. Uitgever Kosmos Uitgevers, 128 pagina's.  

 

Het grote vouwboek biedt 75 originele vouwvoorbeelden waaraan kinderen veel plezier zullen beleven. Janet de Vink gaat daarbij uit van de basisvouwsels van de doorgaande lijn van Fröbel: rechte vouw (staand, liggend), recht kruis, schuine vouw, schuin kruis, 16 vierkantjes, vlieger, dubbel vierkant, dubbele driehoek, molenbasis en Fröbelbasis. Met deze basisvouwsels maakte Janet bekende prentenboekfiguren, zoals Rupsje Nooitgenoeg en Kikker, alsook cijfers en letters die met stappenillustraties na te maken zijn. Het grote vouwboek is een eigentijds vormgegeven knutselboek voor thuis en het basisonderwijs. Geschikt voor kinderen in de onderbouw.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Het Survival Handboek + Mess Tin - isbn 9789021565491

Het Survival Handboek + Mess Tin, dé voorbereiding op iedere survivaltocht, Colin Towell. Uitgever Kosmos, 320 pagina's.

 

Verpakt in een handige mess tin is Het Survival Handboek de perfecte gids voor in de wildernis. Dit handboek is geschreven door de voormalig SAS Combat Survival-instructeur Colin Towell. Het staat boordevol tips, technieken en essentiële informatie over hoe je overleeft in de vrije natuur en je je op elke outdoorsituatie voorbereidt. Over het plannen van een tocht, het maken van een overnachtingsplek, het plukken van de eetbare planten, het vangen van wild, navigeren en spoorzoeken, EHBO en reddingsoperaties. Kortom alles over overleven in gebieden van woestijn tot noord- of zuidpool, te land en op zee.

 

Terug naar overzicht

€ 20,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ik geluk jou - isbn 9789043529129

Ik geluk jou, hoe word ik (ietsje) gelukkiger, Wilma Veen. Uitgever Kok, 80 pagina's.

 

Ga op zoek naar geluk met kunstenares Wilma Veen. Groot geluk zit vaak in kleine dingen, bijvoorbeeld in haar nieuwe boek 'Ik geluk jou'. Je vindt er een inspirerende combinatie van kunst en poëzie, waarbij de creativiteit van de pagina's spat. Bijzonder extraatje is het meegeleverde kleitablet, om out of the box op zoek te gaan naar je eigen creativiteit. Op www.wilmaveen.com/ikgelukjou vertelt Wilma waarom anderen gelukkig maken háár zo gelukkig maakt. Andere titels van Wilma Veen: 'Ik lief jou', 'Ik vrolijk jou', 'Ik schrijf mij'.

 

Terug naar overzicht

€ 11,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Faces - isbn 9789401446501

Faces, Serge Anton.  Uitgever Lannoo, Engelstelig,  192 pagina's. 

 

Faces brings together the intriguing 'character faces' photographed by Serge Anton during his countless trips to Africa and Asia. His portraits tell tales without using words. Exotic faces from faraway cultures, nuances contained in expressive looks, light shimmering through monochrome black images, wrinkles that seemingly represent lives. Since 1988, Serge Anton has been working for various international magazines such as Architectural Digest, Elle Décoration, Marie Claire Maison, The World of Interiors, Casa Vogue, IDEAT, ... This is the first time he has collected his portraits in a book.

 

Terug naar overzicht

€ 40,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Haken met Studio Hip en Stip - isbn 9789043919852

Haken met Studio Hip en Stip, Annemarie Huijser. Uitgever Kosmos Uitgevers, 112 pagina's .

 

In Haken met Studio Hip en Stip neemt Annemarie je mee in haar kleurrijke haakwereld. Annemarie kreeg al heel wat mensen aan het haken via haar succesvolle en kleurrijke Instagramaccount @studiohipenstip. Annemaries prachtig vormgegeven debuut staat boordevol kleurrijke woon- en modeaccessoires in de kenmerkende stijl en kleuren van Studio Hip en Stip. Van confettideken tot handtas van granny squares en van babydeken tot vrolijke feestvlaggen. Annemarie legt jou stap voor stap uit hoe je aan de slag kunt. De duidelijke patroonbeschrijvingen en haakschema's maken dit tot een toegankelijk boek voor zowel de beginnende als gevorderde haakster. Alle gebruikte haaksteken staan in tekst en beeld uitgelegd waardoor je gelijk zin krijgt om aan de slag te gaan. Dit boek zal je inspireren om te gaan haken in jouw eigen stijl en kleur!

 

Terug naar overzicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Onder water - isbn 9789460038525

Onder water, een persoonlijk verhaal over misbruik in de sport, Ela Hutten. Uitgever Balans,  144 pagina's.

 

De jonge Ela Hutten is een uitzonderlijk goede en gedreven zwemster. Op haar tiende wordt ze Nederlands kampioen op meerdere afstanden. Ze wordt gescout als een toekomstig, misschien zelfs Olympisch, talent. Zwemmen betekent alles voor haar. Haar coach is haar baken. Hij is de spil om wie alles draait. Hij traint haar, hij bereidt haar voor op wedstrijden. Ze vertrouwt hem blind. Hij haalt haar met de auto op en brengt haar weer naar huis. En langzaam palmt hij haar in. Na de eerste keer dat hij te ver gaat kan ze zichzelf nog wijsmaken dat dit niet echt is gebeurd. Maar hij gaat door, en al gauw komen het schuldgevoel en de angst voor de gevolgen: als dit uitkomt, betekent dat het einde van het zwemmen, van alles. Het misbruik zou jaren doorgaan. Steeds verder raakte Ela verstrikt in de geraffineerde manipulaties van haar coach. toen het op haar veertiende eindelijk uitkwam, deed ze aangifte, op aandringen van haar ouders. Dat betekende opnieuw een zware periode. De zwemcoach wist de rechtszaak jarenlang te traineren, om er uiteindelijk met een minimale straf vanaf te komen.  In de jaren die volgen, weet Ela zichzelf met vallen en opstaan weer op de been te krijgen. in dit boek doet zij een moedig, openhartig maar ook beklemmend verslag van wat haar is overkomen - in de hoop dat openheid hierover anderen hetzelfde lot kan besparen. Onder water is van een nawoord voorzien door de ouders van Ela Hutten. Criminoloog en onderzoeker Tine Vertommen en Stop it now!- oprichter Jules Mulder schrijven een gezamenlijke inleiding over seksueel misbruik in de sport.

 

Terug naar overzicht

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tussen twee finales - isbn 9789089754929

Tussen twee finales, Oranje 1978-1988, affaires en antivoetbal, Ruud Doevendans. Uitgever Just Publishers,  

303 pagina's.

 

Het is 25 juni 1978. In Buenos Aires verliest het Nederlands elftal in de WK finale van Argentinië. Tegen alle verwachtingen in. De eerder zo bepalende rol van Nederland in het internationale voetbal lijkt uitgespeeld. In de daaropvolgende jaren zal er van alles misgaan. Oranje haalt op het nippertje het EK 1980, maar gaat op dat toernooi af via de zijdeur. De WK's van 1982 en 1986 en het tussenliggende EK worden zelfs helemaal niet gehaald. De jaren tussen 1978 en 1988 zijn voor Oranje onzekere jaren.  Om het tij te keren volgen de bondscoaches elkaar in snel tempo op. Maar trainers als Jan Zwartkruis, Kees Rijvers en Leo Beenhakker krijgen niets voor elkaar. De komst van Rinus Michels lijkt de onderlinge tegenstellingen aanvankelijk eerder te benadrukken dan op te lossen. Ondertussen worstelt de KNVB zich, op vaak schimmige wijze, van schandaal naar schandaal.  Auteur Ruud Doevendans dook in de annalen en onthult wat er fout ging: o.a. het zwarte geld bij het EK 1980, de naïviteit van Jan Zwartkruis, de legendarische tactische missers van Kees Rijvers, de dramatische 12-1 van Spanje-Malta, de machtsspelletjes van Rinus Michels, het komen en gaan van spelers, de omkopingskwestie rondom Hongarije-Nederland en ook het beruchte bomincident in De Kuip. 

Pas na 1985 hervindt Oranje zijn vorm met spelers als o.a. Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Dit resulteert in 1988 in de gewonnen EK-finale (tegen aartsrivaal Duitsland). Heel Nederland staat op zijn kop. 

Een lezer schreef: 'Tussen twee finales is een geweldig boek over tien onzekere Oranjejaren!' 

Ruud Doevendans (1965) schreef eerder o.m. Klem!, de uitstekend ontvangen biografie van Jan van Beveren, en de verhalenbundel Voetbalhelden sterven niet. Hij was hoofdredacteur van het voetbalhistorische magazine Half 3. Nu is hij eindredacteur van het trainersmagazine De Voetbaltrainer.

Over Klem! Schreef de pers: 

'Zijn absolute wil om de waarheid boven tafel te halen, leverde een fenomenaal boek op', - Eindhovens Dagblad

'Ruud Doevendans is de koning van de voetbalkroniek', - Voetbal International 

'Klem! is een psychologische thriller', - NRC 

'(...) hoort bij de beste biografieën van de laatste tien jaar. Het boek is fascinerend en onthullend', - De Buitenspelers.

 

Terug naar overzicht

€ 19,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Mijn Ajaxjaren - isbn 9789089755025

Mijn Ajaxjaren, de voorbesprekingen, de spelschema's, de kleedkamergesprekken, de trainingskamoen, de wedstrijden en nog veel meer van het gouden Ajax 1959-1972, Salo Muller. Uitgever Just Publishers,  288 pagina's.

Dit boek neemt je mee terug naar de gouden jaren van voetbalclub Ajax. Van 1959 tot 1972 was de jonge fysiotherapeut Salo Muller verzorger bij Ajax. Het waren jaren van een razendsnelle professionalisering van de club. Jaren waarin Ajax uitgroeide van een amateuristische vereniging (met dreigende degradatie in 1963) tot de wereldberoemde doelpuntenmachine met drie keer Europa Cup.  Het waren de Gouden Jaren van Ajax met voetballers als Cruijff, Suurbier, Swart, Keizer, Rep, Neeskens en vele anderen. Dat alles onder de bezielende leiding van Rinus Michels. Salo Muller zat er al die jaren, dag in dag uit, met zijn neus bovenop. Hij volgde de voorbesprekingen, kende de spelschema's, hoorde de kleedkamergesprekken, behandelde de blessures, deelde lief en leed van de spelers, wist wie bij wie op de kamer sliep, ging mee op trainingskamp en maakte ook alle wedstrijden mee.  In zijn boek brengt Muller de grote persoonlijkheden van het legendarische Ajax weer tot leven: de uitsmijter rosbief van Cruijff, de osseworst die Ajax een Europa Cup kostte, de vliegangst van Velibor Vasovic, het 35 jaar oude regenjack van Neeskens, het prinsje in de Europa Cup en de cadeautjesjager Stefan Kovacs. Ook de verfrissende aanpak van trainer Rinus Michels en de soms schimmige werkwijze van de flamboyante bestuursvoorzitter (en platenbaas) Jaap van Praag komen aan bod.  Zonder het goede geheugen en de vlotte pen van Salo Muller waren prachtige anekdotes verloren gegaan. Mijn Ajaxjaren is daarmee een prachtig boek over veertien bewogen voetbaljaren. Met een voorwoord door Hugo Borst en Simon Kuper 

Fysiotherapeut Salo Muller (Amsterdam, 1936) had vele jaren een eigen praktijk waar hij veel BN-ers behandelde. Hij publiceerde verschillende boeken waaronder het ontroerende Tot vanavond en lief zijn hoor over zijn Joodse oorlogservaringen. 

 

Terug naar overzicht

€ 19,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Mijn stoere ontdekboek - isbn 9789029727204

Mijn stoere ontdekboek, Marieke ten Berge. Uitgeverij Callenbach, 48 pagina's.

‘Mijn stoere ontdekboek’ is een natuurlogboek voor kinderen. Wat is er nou leuker dan buiten zijn en dingen verzamelen en vastleggen? Met veel schrijfruimte, weetjes over planten en dieren en doe-opdrachten. Achterin het boek zit een envelop, met daarin 4 ontdekkaarten voor o.a. vogels en insecten. Een stoer doeboek van Marieke ten Berge, die ook ‘Mijn stoere vriendenboek’ maakte.

 

Terug naar overzicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Mijn leukste teken- en schrijfboek - isbn 9789043529051

Mijn leukste teken- en schrijfboek, Marieke ten Berge. Uitgeverij Callenbach, 48 pagina's.

 

In ‘Mijn leukste teken- en schrijfboek’ staan veel stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven. Hoe teken je bijvoorbeeld een poes? Of een meisje met een jurkje aan? Het boek heeft een groot formaat en stevig papier. De envelop achterin bevat 4 stickervellen die dit doeboek nog leuker maken. Marieke ten Berge maakte ook ‘Mijn gezellige vriendenboek’ en ‘Mijn stoere vriendenboek’.

 

Terug naar overzicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

The Sweetest Taboo - isbn 9789401446471

The Sweetest Taboo, Frieke Janssens.  Uitgever Lannoo, Engelstalig, 160 pagina's.

 

Ze brengt rokende kinderen in beeld, en dronken dieren. Mensen die gaan sterven en single vrouwen die jagen op mannen. Toch zijn haar beelden nooit choquerend of rauw. Integendeel. Geen grotere estheet dan Frieke Janssens, die met haar Smoking Kids-reeks furore maakte tot in de Verenigde Staten. Twintig jaar al staat ze in het vak. Hoog tijd voor een boek.

 

Terug naar overzicht

€ 34,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Insta grammar - isbn 9789401447645

Insta grammar - Hendrik Vermeulen. Et Dieu crea l'ascenseur, Inge Braeckman. Uitgever Lannoo, 130 pagina's.

 

25 jaar lang al geldt Hendrik Vermeulen als een goed bewaard geheim in de Belgische kunstwereld. Hij tekent, schildert, beeldhouwt, maakt video's en doet performances, telkens met één rode draad: het landschap, als scène van leven en dood. Hij idealiseert dat landschap niet, maar toont een kritische visie op de manipulatie ervan door de mens. Dit boek, waarin de God uit de titel mogelijk staat voor 'de kunstenaar', bundelt voor het eerst de tekeningen. Omdat van daaruit zijn hele artistieke praktijk vertrekt en samenkomt, zoals Inge Braeckman in haar tekst in het boek toelicht.

 

Terug naar overzicht

€ 34,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Succesvol sporten - isbn 9789046822869

Succesvol sporten, de beste trainingsmethoden volgens coaches, topsporters en wetenschappers, Michiel van Nieuwstadt. Uitgever Nieuw Amsterdam, 208 pagina's.

 

Veel coaches oefenen eindeloos technieken uit het boekje. Ten onrechte, 's werelds grootste sporters trainen speels en durven te kiezen voor een eigen, kenmerkende stijl. Succesvolle sporters bereiken hun beste prestaties door voortdurende aanpassing aan hun omgeving: een setting die steeds verandert en hen continu uitdaagt.  In Succesvol sporten analyseert Michiel van Nieuwstadt trainingen, verdiept zich in wetenschappelijk onderzoek en interviewt coaches en sporters, onder wie Marcel Wouda, Paul Haarhuis, Michael Reiziger en Dorian van Rijsselberghe. Zijn zoektocht resulteert in een overzicht van de beste trainingsmethoden. Dit boek is voor (top)sporters, jonge talenten en sportcoaches, om meer uit de sport te halen; om sneller en beter te worden.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Knutselen met WC rolletjes en karton - isbn 9789043920049

Knutselen met WC rolletjes en karton, meer dan 30 eenvoudige knutselprojecten voor kinderen, Natacha Seret. Uitgever Kosmos Uitgevers, 80 pagina's.

In dit vrolijke knutselboek Knutselen met wc-rolletjes vind je knutselideeën voor elke vrije middag of regenachtige dag. Het wc-rolletje is de basis, aangevuld met materialen die overal verkrijgbaar zijn (of die je al in huis hebt). Met de grappige stap-voor-stapillustraties en kleurenfoto's kunnen (groot)ouders met hun kinderen creatief aan de slag. Maak een pennenhouder in de vorm van een kasteel, een groep jungledieren, racewagens, pinguïns, prinsessen, en nog veel meer! Geschikt voor kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs.

 

Terug naar overzicht

€ 12,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Iedereen kan haken - isbn 9789043920148

Iedereen kan haken, Stap voor stap en met humor leert Bobbi ook jou ukkepukki’s haken, Bobbi Eden.  

Uitgever Kosmos, 48 pagina's.

 

Iedereen kan haken, daar is tv-persoonlijkheid en enthousiast haakster Bobbi Eden van overtuigd. Op haar haakblog UkkePukki.com toont Bobbi haar grappige amigurumi's, ofwel UkkePukki's. Met de duidelijke haakpatronen in dit boek kan iedereen deze schattige amigurumi's zelf haken. Van lief walvisje, een zeemeeuw tot stoere eland: de UkkePukki's zijn superleuk om te maken en ideaal om bijvoorbeeld weg te geven als (kraam)cadeautje. Laat je door Bobbi's humoristische benadering overtuigen en verbaas je hoe makkelijk je zelf het haken onder de knie krijgt.

 

Terug naar ovezicht

€ 9,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Natuurlijk haken - isbn 9789043919678

Natuurlijk haken, Nordic style, Maaike van Koert. Uitgever Kosmos, 112 pagina's. 

In Natuurlijk haken van Maaike van Koert (blog: CreJJtion)kun je je volop laten inspireren om stijlvolle mode- en woonaccessoires in de Scandinavische stijl te haken. Deze Scandinavische stijl, ofwel Nordic style, is enorm populair op het gebied van mode, interieur en haken! Maaike combineert natuurlijke garens en naturelle kleurtinten tot prachtige haakpatronen. Van omslagdoeken, sokken met Noors design, warme mutsen tot dekens in diverse kleuren. Alle haakpatronen staan stapsgewijs beschreven, inclusief haakschema's als extra houvast. Simpele en ingewikkelde haaksteken (met bijbehorende uitleg!) worden afgewisseld, zodat dit sfeervolle haakboek voor ieder wat wils biedt. Natuurlijk haken is de opvolger van het populaire haakboek Puur haken.

 

Terug naar overzicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Giro d'Italia - isbn 9789492037688

Giro d'Italia, het machtige verhaal van de mooiste wielerkoers, Colin O'Brien. Uitgeverij Brandt, 280 pagina's.

 

Tom Dumoulin kan het bevestigen: het is een koers vol grilligheid en passie, net als Italië zelf. Daarom is de Giro d'Italia meer dan een wielerwedstrijd, het vertelt een verhaal. Het podium: een zware koers door een machtig mooi land. De personages: markante figuren, als hoofdrolspelers in een klassiek drama. Zoals Alfonsina Strada, die haar haar afknipte en met de mannen meereed in 1924. Ottavio Bottecchia, die er bijna zeker met de Roze Trui vandoor zou gaan, tot hij vermoord werd. Zaten Mussolini's Zwarthemden hierachter? Zoals de aartsrivalen Fausto Coppi en Gino Bartali, en tragische held Marco Pantani. Geboren om te klimmen, gedoemd om te verliezen.  En zoals de weergaloze Tom Dumoulin, die met zijn overwinning in de 100ste editie van de Giro in 2017 geschiedenis schreef voor zichzelf en het Nederlandse wielrennen. Colin O'Brien is een Ierse sportjournalist en woont in Rome. Zijn fascinatie voor wielrennen begon in 1998, toen de Tour de France in Dublin startte. Hij schrijft voor verschillende internationale wielertijdschriften, waaronder Rouleur, Peloton, Cyclist en ProCycling. 

 

Terug naar overzicht

€ 20,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

From China to Taiwan - isbn 9782390250166

From China to Taiwan, Les pionniers de l'abstraction - Pioneers of abstraction, Sabine Vazieux. Uitgever Racine, 

Engelstalig, 272 pagina's.

 

At the end of the 1940s, in the troubled political context of the Chinese civil war and the subsequent seizure of power by Mao Zedong, over a million Chinese left the mainland to seek refuge in Taiwan. In the new world that opened to them, the artists gradually discovered the abstract art of the schools in New York and Paris.Abstraction became a means for them to become part of the international modernist movement, while expressing their deep cultural roots. At the crossroads of the East and West, they created a unique art that led to the regeneration of twentieth-century Chinese painting. Produced under the scientific direction of Sabine Vazieux, an expert on modern art, with the assistance of Huang Chiu-Chen, this book sheds light on a little-known form of artistic expression, which does in fact open up a new path to aesthetic beauty, plastic freedom, and expressive effervescence.

 

Terug naar overzicht

€ 26,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Paumen - isbn 9789026340130

Paumen, Altijd tot het uiterste, Robèrt Misset & Maartje Paumen. Uitgever Ambo/Anthos, 237 pagina's.

 

Een openhartige biografie van een van de beste hockeysters ter wereld. Wanneer Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakt na twaalf jaar te stoppen bij Oranje, reageert de Nederlandse hockeywereld geschokt. De aanvoerder en strafcornerspecialist geldt als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen. Als het tijdens een wedstrijd even niet gaat, kijkt iedereen naar haar. "Extreem'" zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze gaat tot het uiterste, maar voor alle successen betaalt ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zit ze erdoorheen. De druk die ze zichzelf heeft opgelegd blijkt in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel. In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte.

Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC 

's-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.

 

Terug naar overzicht

€ 20,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Karkas - isbn 9789401443890

Karkas, An imaginary Journey from North to South, Rik Van Puymbroeck. Uitgever Lannoo, 208 pagina's.

 

NL - In dit boek bundelt World Press Photo Award-winnaar Tim Dirven 25 jaar fotografie. Van Brussel naar Mostar, Sar-e-Pol, Suusamyr, Damascus, Darfur, Kinshasa, Antananarivo. Van zwart-wit naar kleur. Karkas, noemt hij zijn levenswerk, omdat de architectuur van mens en dier erin centraal staat. En omdat het duidt op een essentie. Fotografie tot op het bot. Dirven toont de mens, zoekend naar een wankele balans tussen cultuur, religie, politiek en ecologie. Met een voorwoord van Daan Stuyven.

 

Terug naar overzicht

€ 45,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Car Crush - isbn 9789401447560

Car Crush, achter de poort bij autoverzamelaars, Bert Voet. Uitgever Lannoo, 240 pagina's.

 

Dit is een boek over unieke auto's, de mannen die ze verzamelen en de hechte band tussen mens en auto. Dertig verzamelaars zwaaien hun poort open en vertellen het verhaal achter hun classic cars. Sla dit boek open en snuif de geur van de auto's uit je jeugd. Compleet met technische fiche van het pièce de résistance van elke collectie.

 

Terug naar overzicht

€ 39,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De koers is een vrouw - isbn 9789401442947

De koers is een vrouw, Angélique Dupré. Uitgever Lannoo, 224 pagina's.

 

Steeds meer vrouwen zijn aangestoken door het koersvirus. In 2017 keken zo'n 411.971 vrouwen naar de Ronde van Vlaanderen en ook het vrouwenwielrennen wint dankzij wielrensters als Jolien D'hoore en Marianne Vos aan prestige.In De koers is een vrouw vertellen Eva De Poorter en Angélique Dupré talloze verhalen vanuit de buik van het peloton, wat hen zo fascineert aan het wielrennen, wat het verschil is tussen een voorjaarsklassieker en een Tourrit en hoe je het pelotonjargon ontcijfert. En je vindt er ook nog eens de ideale Ronde van Vlaanderen- en Tour de France-cocktail, voor wie het graag extra gezellig wil maken op de bank met Michel Wuyts en José De Cauwer.Silvie Bonne werpt vanachter haar camera een vrouwelijke blik op de koers. Het enthousiasme van deze vrouwelijke ploegmaten zal iedereen opzadelen met het fietsvirus.

 

Terug naar overzicht

€ 29,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Letters! - isbn 9789463140232

Letters! Moderne kalligrafie en handlettering, Marjet Slingerland. Uitgever Snor, 144 pagina's.

 

Handletteren en kalligraferen zijn razend populair. Verjaardagskaarten maken, cadeaulabels schrijven of menukaarten beletteren. Met de tips uit dit boek maak jij de mooiste letters, zelfs al ben je nooit een schoonschrijver geweest. 

Stap voor stap vertelt Marjet je welke pen met welke inkt en met welke beweging je de meest waanzinnige dingen maakt.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Brushlettering voor iedereen - isbn 9789043919883

Brushlettering voor iedereen, Carla Kamphuis. Kosmos Uitgevers, 64 pagina's.

 

Het Oefenschrift Brushlettering voor iedereen hoort bij het gelijknamige handboek met tips en technieken over brushlettering van Carla Kamphuis. In dit oefenschrift kun je alle letters, cijfers en leestekens oefenen, oefenen, en nog eens oefenen! Gebruik verschillende brushpennen en kies degene die jij het fijnst vindt, of experimenteer met veel verschillende kleuren en kleurverloop. Je zult zien dat oefening kunst baart.

 

Terug naar overzicht

€ 6,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Kabels + structuren haken - isbn 9789043919654

Kabels + structuren haken, mode- en woonaccessoires, Leonie Schellingerhout. Kosmos Uitgevers, 96 pagina's.

 

In het vervolg op Kabels haken van Leonie Schellingerhout (Wolcafé) staan prachtige woon- en babyaccessoires met kabels en structuren in het haakwerk. Van kussens in alle vormen en maten voor je interieur tot boxzak, babydekens en vloerkleed om de babykamer in te richten. De mooie foto's trekken haaksters over de streep om verder te gaan met de kabelhaaktechniek! De haakpatronen staan stap voor stap beschreven, inclusief handige haakschema's en foto's. Leonie introduceert in Kabels & structuren haken nieuwe haaksteken die in de bijgevoegde instructiefilmpjes (via QR-codes) worden uitgelegd. Een nieuwe uitdaging voor crochetaholics!

 

Terug naar ovezicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Welterusten, Pluis! - isbn 9789043919623

Welterusten, Pluis! Superzachte amigurumi’s haken, Tessa van Riet-Ernst. Kosmos Uitgevers, 96 pagina's.

 

In het tweede deel van Pluis & haar vriendjes haken van Tessa van Riet-Ernst staan nieuwe pluizige vriendjes en accessoires voor het roze konijn Pluis. In Welterusten Pluis! is het roze konijntje haar wieg ontgroeid en krijgt ze een groot bed. Heel stoer, maar ook wel leeg. Gelukkig komen er vriendjes bij haar logeren; van Gerrit de giraf, Sara het lieve stinkdier tot Benjamin de bij. Alle amigurumi's zijn stapsgewijs na te haken met de overzichtelijk beschreven haakpatronen. Met alle basis haaksteken en uitleg over het kammen van garens om de amigurumi's extra aaibaar te maken, is dit sfeervolle haakboek geschikt voor alle haakniveaus.

 

Terug naar overzicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

MaxMania - isbn 9789045036755

MaxMania | De weg naar de top | Auteur: Koen Vergeer | Uitgever: Atlas Contact | Nederlandstalig | Paperback | mei 2018 |248 pagina's.

 

In "MaxMania' duikt schrijver en raceliefhebber Koen Vergeer in de wereld van de Formule 1, en kijkt hij naar de loopbaan van Max Verstappen. De Formule 1 is namelijk niet meer hetzelfde sinds Verstappen de wereldtitel in het vizier heeft. Ook de beleving in Nederland is veranderd, nu "wij' een superster hebben in de sport die zo lang onbereikbaar leek en zelfs verafschuwd werd. De Formule 1 is een nationale kwestie geworden. Iedereen leeft mee.

Wat maakt Verstappen zo speciaal? En wat maakt die Formule 1 zo bijzonder? In "MaxMania' loopt Vergeer door de pits, fileert hij Vettel en Hamilton en interviewt hij ex-kampioenen die de duistere tijden van vuur en dood nog hebben meegemaakt. En natuurlijk volgt hij Verstappen in alle successen en tegenslagen op weg naar de top.

Voor zowel de doorgewinterde racefanaten als de nieuwe Formule 1-fans is dit boek een heerlijk avontuur.

 

Terug

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Neymar - isbn 9789400404168

Neymar | Auteur: Luca Caioli | Uitgever: Thomas Rap | Nederlandstalig | Paperback | juni 2018 |288 pagina's.

 

Praat je over de duurste voetballer ooit én een baltovenaar pur sang, dan heb je het over Neymar. Deze voetballer debuteerde op achttienjarige leeftijd in het Braziliaanse elftal, waar men zijn supertalent al snel opmerkte. Het was slechts een kwestie van tijd tot een Europese topclub hem over zou halen om naar het oude continent te komen. Na vier prachtige jaren bij FC Barcelona, tekende Neymar in augustus 2017 zijn contract bij Paris Saint-Germain. De club betaalde een slordige 222 miljoen euro, waarmee de jonge ster in één klap de duurste voetballer ooit werd. Luca Caioli trok naar Brazilië om te spreken met Neymars vrienden, familie, medespelers en tegenstanders. Dit is het verhaal van het grootste Braziliaanse voetbaltalent sinds Pelé.

 

Terug

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

 

snelle levering

 

alle titels leverbaar

indien op voorraad: levering binnen twee  werkdagen

 persoonlijk en           deskundig adviesVan Vliet Boeken Rotterdam. Triodos Bank: NL 18 TRIO 025 474 3927. BIC TRIONL2U. BTW NL133672633B01.

KvK 55619787 R'dam. info@vanvlietboeken.com

 

1) Verzending binnen Nederland is gratis. Overige landen de dan geldende portkosten. Antiquarische boeken kunnen afwijken.