Uitgebreide informatie Natuur & dieren

Vogelatlas van Nederland - isbn 9789021570051

Vogelatlas van Nederland | Auteur: Sovon | Uitgever: Kosmos | Nederlands | 1e druk |  november 2018 | Hardcover | 640 pagina's

De Vogelatlas van Nederland, samengesteld door Sovon Vogelonderzoek Nederland, toont de veranderingen en laatste stand van zaken m.b.t. de vogelpopulaties in ons land. Betrouwbare informatie die (ook internationaal) gebruikt wordt voor actuele vraagstukken zoals klimaatverandering, natuurbeheer en landbouw. Een schitterend naslagwerk met fraaie foto's en kaartjes en grafieken, waardoor je een inzicht krijgt in de actuele verspreiding van broedvogels en wintergasten en alle veranderingen daarin. Een must have voor zowel de algemene natuurliefhebber als professioneel geïnteresseerden. Dit boek is een prestigieus standaardwerk gebaseerd op 40 jaar vogelonderzoek.

 

Terug naar actueel

Terug naar natuur en dieren

€ 60,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Doe en denk als een kat - isbn 9789021567778

Doe en denk als een kat, Stressvrij, rustig, levensgenieter, charismatisch, nieuwsgierig, onafhankelijk...  Auteur: Stephane Garnier. Uitgever Kosmos, 160 pagina's.

 In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand.

 

Terug

€ 12,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De kat in de wilde stad - isbn 9789047625094

De kat in de wilde stad, een beestachtige ode aan Amsterdam, Koos de Wilt. Uitgever Rubinstein Publishing bv, januari 2018, 108 pagina’s. 

De Wilde Stad van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ (Gouden Kalf 2013) en ‘Holland, natuur in de Delta’ (Gouden Fiom 2015) is sinds februari 2018 in de bioscoop.

Maak kennis met de dieren van de stad. Amsterdam kent zo’n tienduizend dier- en plantensoorten. De vertrouwde meeuw, muis en snoek hebben er hun thuisbasis, maar er zijn ook nieuwkomers zoals de halsbandparkiet, de rivierkreeft en de alligator. En af en toe doet zelfs een vos of meerval de stad aan. De eigenwijze kat Abatutu, bekend van de film ‘De Wilde Stad’ neemt je mee op sleeptouw naar alle uithoeken van de stad. Zo krijg je de kans om de stadsdieren persoonlijk te leren kennen. Met kennis van zaken laat Abatutu in 25 avontuurlijke verhalen zien hoe ieder dier op zijn eigen, verrassende manier weet te overleven.

 

Terug naar overzicht

€ 14,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De wilde stad - isbn 9789059375000

De wilde stad, ongeziene natuur, Frans Lemmens & Remco Daalder. Uitgever Bas Lubberhuizen, oktober 2017, 192 pagina’s. 

Dit prachtige fotoboek over de natuur in Amsterdam bij de gelijknamige film toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt.

In De Wilde Stad maken we kennis met de iedereen die leven in de Amsterdamse binnenstad. Sommige zien we nooit, bijvoorbeeld omdat we slapen terwijl ze zich in onze parken en achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, van andere hebben we vooral last omdat ze onze vuilniszakken kapot trekken

De makers van De Nieuw Wildernis tonen in De Wilde Stad de ongeziene natuur. Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht. 

 

Terug naar overzicht

€ 29,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Spotvogels - isbn 9789059375093

Spotvogels, Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars, Jean-Pierre Geelen & Saskia van Loenen. Uitgever  Bas Lubberhuizen, 144 pagina's.

 

Columnisten Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen delen een passie voor het kijken naar vogels én vogelaars. Zij bestoken elkaar in dit boek met enthousiaste verhalen over hun persoonlijke belevenissen, hun teleurstellingen, wensvogels, de gekte en de gekken.

Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je veel naar vogels kijkt?

Geelen en Van Loenen doen met de nodige zelfspot verslag vanuit het veld over onder meer geile grutto's, nepvogels, het hart dat overslaat bij de ijsvogel en de liefde voor de balkonmerel. Ook kozen zij hun favoriete vogelaar-tekeningen van Peter van Straaten. Het resultaat is een bonte liefdesverklaring in woord en beeld, vol humor en ontroering.

Jean-Pierre Geelen is redacteur bij de Volkskrant en al vele jaren vogelaar – de gevolgen zijn inmiddels bekend. In 2010 schreef hij het boek Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken. Met Saskia van Loenen schrijft hij een column voor het blad Vogels van Vogelbescherming Nederland.

Saskia van Loenen is eindredacteur bij NRC Handelsblad en wordt sinds vier jaar, het moment dat ze begon met vogels kijken, door vrienden en collega's niet meer serieus genomen.

 

Terug naar overzicht

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Handboek voor natuurwandelingen - isbn 9789045035208

Handboek voor natuurwandelingen, Koos Dijksterhuis. Uitgever Atlas Contact, 248 pagina’s. 

In ‘Handboek voor natuurwandelingen’ laat Koos Dijksterhuis je kennis maken met de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen, insecten en zoogdieren. In verruigde rietvelden tref je blauwborsten aan, in vochtige duinvalleien en op zilte strandvlakten vind je de zeldzame parnassia, in drassige heidevelden hoor en zie je in het prille voorjaar heikikkers, die in paartijd prachtig blauw kleuren. In elk jaargetijde en bij elk weertype valt er weer iets anders te ontdekken. Koos Dijksterhuis attendeert je op wat er zoal te zien is tijdens deze lange wandeltochten en waar je op kunt letten. Het is het ideale natuurboek voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Hondentaal is lichaamstaal - isbn 9789021566016

Hondentaal is lichaamstaal, Martin Gaus. Begrijp precies wat uw hond ‘zegt’. Uitgever Tirion, 2017, gebonden, 152 pagina’s. 

Dé ‘taalgids’ voor Hondenbezitters. Honden praten met hun lichaam. Kleine veranderingen in mimiek en lichaamshouding kunnen voor de goede verstaander duidelijke taal zijn. De vele heldere foto’s en de bijbehorende uitleg in dit boek laten zien dat kleine veranderingen een grote betekenis kunnen hebben. Voor bazen en bazinnen is de ‘taalgids’ een optimaal instrument om de relatie met hun hond meer diepgang te geven. 

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De meerkoet - isbn 9789045030258

Vogelboeken - De meerkoet, Remco Daalder. Uitgever Atlas Contact, 144 pagina's. 

In De meerkoet gaat Remco Daalder, stadsbioloog bij de gemeente Amsterdam, op expeditie naar het Markermeer, het IJ en de grachtengordel om de geheimen van deze meest menselijke aller vogels te doorgronden. Meerkoeten zijn overal waar water is. Het zijn alledaagse dieren die een alledaags bestaan lijken te leiden, maar schijn bedriegt. Sommige koeten zijn hun hele leven trouw aan hun nestplek en hun partner, andere zijn ongebonden avonturiers, die de Middellandse Zee overvliegen om op de Nijl te overwinteren of de Sahara oversteken om neer te strijken in Liberia. Meerkoeten hebben een enorm verspreidingsgebied. Ze komen voor op de Herengracht in Amsterdam, maar ook in de bergen van Nieuw-Guinea. Ze redden zich overal, bijten fel van zich af en maken zelf wel uit wat ze met hun leven doen.

 

Terug naar overzicht

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Natuurlijk Amsterdam - isbn 9789059374942

Natuurlijk Amsterdam, 18 wandelingen in en rond de stad, Remco Daalder. Uitgever Bas Lubberhuizen.

Rijk geïllustreerd natuurwandelboek

Remco Daalder kent als stadsecoloog elk stukje natuur in Amsterdam. Hij vertelt er zeer aanstekelijk over in dit boekje met tien wandelingen in de stad plus vijf in de bekende 'buitengebieden' als de waterleidingduinen en Botshol.

Het barst van de planten en dieren in Amsterdam. Er komen 30 soorten zoogdieren voor, er zwemmen 70 soorten vissen rond en er broeden 150 verschillende soorten vogels. In Noord en in West lopen vossen rond. Dieren vinden de stad aantrekkelijk omdat er zoveel verschillende soorten landschappen zijn. Hier vinden ze bos, parken, moeras, rietland, volkstuinen en veenweide. Plus één van de grootste zoetwatermeren van Europa.

Stadsecoloog Remco Daalder onthult ons in dit boek zijn natuurstad. Hij stippelde een aantal routes uit en laat ons zien waar we op moeten letten. Ga op zoek naar de grootste verticale tuin van Amsterdam. Naar het meest gothic natuurreservaatje, zeer geschikt om gedichten te schrijven. Naar de krooneendendisco. Ontdek de pinguïn van de grachtengordel en de vroedmeesterpad in de Plantagebuurt. De stad zal nooit meer dezelfde zijn.

 

Terug naar overzicht

€ 17,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Roofvogels van Europa - isbn 9789021565484

Roofvogels van Europa, Theodor Mebs/Daniel Schmidt. Uitgever Kosmos, 400 pagina's. 

 

Roofvogels van Europa het meest uitgebreide naslagwerk over de 45 soorten roofvogels die in Europa voorkomen. Kenmerken, verspreiding, habitat, populatie, territorium, gedrag, geluid, voedsel, voortplanting: alles komt tot in detail aan bod. Met meer dan 700 verhelderende illustraties en schitterende kleurenfoto's voor herkenning en determinatie. Hij is speciaal voor Nederland en Vlaanderen bewerkt en geactualiseerd. Deze herziene editie heeft een handzame integraalband. Een must have voor alle vogelliefhebbers en roofvogeldeskundigen.

 

Terug naar overzicht

€ 32,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Schaduwkust - isbn 9789045033556

Schaduwkust, Vier generaties hertekenen de rand van de Waddenzee, Ineke Noordhoff. Uitgever Atlas Contact,  240 pagina's.

 

Door de ogen van vijf generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse

Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Jonge zonen, soms amper volwassen, pakken de draad op waar hun vaders los moesten laten. Waar overgrootvader, de herenboer Sijpko Sijpkens, was omgeven door een ruime kring aan personeel en dieren, is het rondom de vierde generatie Sijpkens op dezelfde boerderij aan het begin van de eenentwintigste eeuw doodstil. Aan het werk op het land komt bijna geen mensenhand meer te pas. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter. Klaas Sijpkens zoekt naar nieuwe wegen om de Waddenzee wederom te omarmen. Schaduwkust is een indrukwekkend verhaal over het Noord-Groningse landschap.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De kleine Darwin - isbn 9789045035284

Kleine boekjes - grote inzichten - De kleine Darwin, Zijn baanbrekende evolutietheorie samengevat, Wilma de Rek. Uitgever: Atlas Contact, 96 pagina's.

 

De oorsprong der soorten, de Nederlandse vertaling van Darwins On the Origin of Species, verscheen in 1890. Dit is het wereldberoemde boek waarin Darwin zijn evolutietheorie, gedreven door natuurlijke selectie, ontvouwt. Hij deed zijn ideeën op tijdens een lange reis met het schip de Beagle naar Zuid-Amerika en de eilandengroepen in de grote en Indische oceaan. Door de studie van dieren, planten, fossielen en geologie, kwam hij op zijn baanbrekende gedachten over het ontstaan van soorten. De invloed van Darwins evolutietheorie op maatschappij, religie en filosofie kan moeilijk worden overschat. Aanvankelijk werd de consequentie van zijn gedachtegang niet aanvaard: dat de mens geen hogere levensvorm is maar afstamt van apen, dus een diersoort en onderdeel van de natuur. Tegenwoordig is de theorie de basis van alle biologische kennis. Wilma de Rek geeft in zeer kort bestek weer wat de kern is van deze theorie, die een doorbraak betekende in de kennis van leven op aarde.

 

Terug naar overzicht

€ 9,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Grenzeloos vogels kijken - isbn 9789045032856

Grenzeloos vogels kijken, In een jaar de wereld rond, Noah Strycker. Uitgever: Atlas Contact,  320 pagina's.

Het is 1 januari 2015. Noah Strycker zit in een bubbelbad, boven op het dek van een schip dat hem naar Antarctica brengt. Het is de eerste dag van zijn Big Year. In Grenzeloos vogels kijken beschrijft Noah de 364 waanzinnige dagen die volgen: met rugzak, verrekijker en enkele tickets reist hij de wereld over om in één jaar 6042 vogelsoorten te kijken. Hij kampt met bloedzuigers, chronisch slaaptekort, vertragingen, overstromingen en autopech. Behalve ecologische verwoestingen ziet hij ook pogingen om de natuur te redden. Maar het belangrijkst zijn zijn ontmoetingen met gepassioneerde vogelaars en zijn waarnemingen van iconische vogels. Door die vogels achterna te reizen krijgt hij een uniek beeld van de wereld die we met elkaar delen en van de inspanningen om zeldzame soorten te beschermen.

"Een heerlijk boek.' – Dutch Birding

"Wat een fascinerende omzwervingen. Strycker is de perfecte metgezel, slim, attent, onverschrokken en soms heel erg grappig.' – Jennifer Ackerman, auteur van De genialiteit van vogels.

 

Terug naar overzicht

€ 24,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Vogelkijkgids - isbn 9789021566634

Vogelkijkgids, Vogels observeren en herkennen, Marc Duquet. Uitgever Kosmos, 224 pagina's. Startgids voor vogelaars.

Dit is de perfecte gids voor vogelaars van alle leeftijden die net beginnen. In het overzichtelijk ingedeelde boek komen 142 vogelsoorten aan bod en vind je informatie over het opsporen, spotten en determineren van vogels. De duidelijke foto's en tekeningen en de handige checklist helpen je bij het herkennen. Daarnaast vind je concrete antwoorden op algemene vragen als: Wat is eigenlijk een vogel? Een vogelkijkgids voor jong en oud.

 

Terug naar overzicht

€ 20,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

ANWB Vogelgids van Europa - isbn 9789021565958

ANWB vogelgids van Europa, Lars Svensson/Peter Grant. Uitgever Kosmos, 448 pagina's.

 

Deze toonaangevende Vogelgids is al jaren de vertrouwde steun en toeverlaat van tienduizenden vogelaars.

De ANWB Vogelgids van Europa beschrijft ruim 850 vogelsoorten en toont ze met 3500 gedetailleerde tekeningen. Het is daarmee de meest volledige veldgids voor de vogels van Europa en delen van Noord-Afrika. Meer dan vijftien jaar werkten vier vermaarde vogelkenners, waaronder de bekende auteur Lars Svensson, aan dit ongeëvenaarde overzicht.

Per vogelsoort geeft de ANWB Vogelgids van Europa zeer veel informatie over habitat, verspreidingsgebied, herkenning en geluid. Van iedere soort zijn de gegevens gerangschikt op één tekstpagina, met daarnaast een pagina unieke tekeningen. Kaartjes tonen de trekroutes en de broed- en wintergebieden, en laten daarmee zien waar en wanneer de vogels in Europa en het Middellandse Zeegebied voorkomen.

 

Terug naar overzicht

€ 34,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Waarom de buren nooit deugen - isbn 9789044634921

Waarom de buren nooit deugen, Soortvorming bij alle territoriale sociale primaten, Marc van Roosmalen. Uitgever Prometheus, 240 pagina's.

 

Recensie: Dit boek bevat de resultaten van een leven lang werken en onderzoeken in het Amazonegebied. Het eerste, een puur wetenschappelijk gedeelte (80 pagina's), gaat over de soortvorming en verspreiding van alle territoriale sociale primaten in dat gebied. Het tweede (zo'n 180 bladzijden) heeft een antropologisch karakter. Woongebied, leefomstandigheden en verspreidingspatronen in het verleden van de vaak gedecimeerde inheemse stammen worden uitgebreid toegelicht. Geplaatst in het kader van de trektochten van de totale primitieve mensheid over de wereld. Bevat heel veel gegevens. Deels om verschillende (soms aangevochten) theorieën van de auteur en primatoloog (1947) te onderbouwen, deels om kennis niet verloren te laten gaan. De meeste illustraties (in zwart-wit en kleur) verdienen een groter formaat. Een rebel (zoals hij zichzelf noemt), die respect verdient voor de tomeloze inzet op sociaal-cultureel en wetenschappelijk gebied. Omstreden, eigenwijs en waardevol. Een uitermate belangwekkend geheel voor natuur- en milieubescherming. Deels moeilijk van opzet door het onderwerp en de talloze feiten. Vooral het tweede gedeelte is belangwekkend voor een breder publiek, het eerste voor een beperkte groep wetenschappers. Met noten, verklarende woordenlijst en literatuuropgave. Drs. Jan Beelen

 

Terug naar overzicht

€ 24,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De blauwe planeet II - isbn 9789021566702

De blauwe planeet II, Een nieuwe kijk in verborgen diepten, James Honeyborne/Mark Brownlow.  Uitgever Kosmos, 312 pagina's.

 

De wonderen van de onderwaterwereld.

Dit boek, met unieke foto's van topkwaliteit, laat je een kijkje nemen in de verborgen diepten van alle oceanen. De wetenschap heeft na het grote succes van de documentatieserie The Blue Planet van 2001 niet stilgestaan en Blue Planet II is de opvolger. De BBC maakte met ultra-hd-technieken opnames onder de zeespiegel en er werd zelfs gebruikgemaakt van camera's op de rug van orka's. De fascinerende beelden van deze serie laten onbekende werelden met bijzondere dieren en planten zien. Ga mee op deze wetenschappelijk gefundeerde ontdekkingstocht. Met een voorwoord van Sir David Attenborough, die ook de tv-serie presenteert.

 

Terug naar overzicht

€ 29,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Vogelbrein - isbn 9789021566429

Vogelbrein, hoe intelligent zijn vogels? Nathan Emery. Uitgever Kosmos, 192 pagina's.

 

Zijn vogels soms slimmer dan wij?

Aantrekkelijk uitgevoerd populairwetenschappelijk boek over de hersenen en het gedrag van vogels in vergelijking met andere dieren, waaronder de mens. Vogels blijken vaardigheden te hebben waarvan we tot voor kort dachten dat alleen wij dat konden, zoals zelfherkenning, empathie, inzicht en het kunnen oplossen van problemen. Nathan Emery laat met nieuwe bevindingen over gaaien, kraaien, papegaaien en vele andere soorten zien dat we sommige vogels echt 'gevederde apen' kunnen noemen.

Actueel, relevant, enmet een enthousiast voorwoord van de vermaarde bioloog Frans de Waal.

 

Terug naar overzicht

€ 22,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

ANWB Bloemengids - isbn 9789021566689

ANWB Bloemengids, Margot Spohn/Marianne Golte-Bechtle. Uitgever Kosmos, 496 pagina's.

 

Wilde planten, bomen en struiken herkennen op bloemkleur

Een handige veldgids waarmee je ruim 870 bloeiende planten kunt herkennen aan hun blad en bloemen, geordend op kleur.Met meer dan 2000 natuurgetrouwe tekeningen, die alle details van planten en hun bloemen helder in beeld brengen. Behalve vaste planten, staan in deze gids ook de meest voorkomende bloeiende bomen, struiken en grassen. Handige extra's zijn de uitleg in woord en beeld van vaktermen, en een overzicht van de belangrijkste giftige planten die je kunt aantreffen. Een echte kwaliteitsgids!

 

Terug naar overzicht

€ 29,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Het geheime leven van de koe - isbn 9789045035475

Het geheime leven van de koe,  Rosamund Young. Met een voorwoord van Alan Bennett. Uitgever Atlas Contact, 160 pagina's 

Het geheime leven van de koe van Rosamund Young is een hartverwarmend kijkje achter de schermen van een traditionele boerderij, en een pleidooi voor een bewustere omgang met de dieren die ons van vlees en zuivel voorzien.

Op haar biologische Kite's Nest Farm in Cotswolds mogen de koeien (en varkens, kippen en schapen) gaan en staan waar ze willen. Bij hun kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de wei grazen, of boven aan de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben we steeds minder oog voor dit natuurlijke gedrag. 

"Door dit boek ga je anders naar de wereld kijken. Alle boeren zouden het moeten lezen.' – Alan Bennett

 

Terug naar overzicht

€ 18,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De uitvinder van de natuur - isbn 9789045035413

De uitvinder van de natuur, het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt, Andrea Wulf. Uitgever Atlas Contact, 576 pagina's. 

 

Andrea Wulf beschrijft in "De uitvinder van de natuur' de gedurfde expedities van de moedige ontdekkingsreiziger en bekendste wetenschapper van zijn tijd, Alexander von Humboldt, en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de vorming van het landschap op verschillende continenten.

Alexander von Humboldt (1769-1859) had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed, en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten werden aangescherpt door zijn vriendschappelijke relaties met Goethe en Jefferson, en vormden een inspiratiebron voor grootheden uit diverse disciplines, onder wie Darwin, Bolívar, Wordsworth en Thoreau.

"Meeslepend, ontroerend en niet weg te leggen.' – Lydia Davis

"Ze kijkt als een soort Jane Goodall naar een dierensoort die met uitsterven wordt bedreigd: de scharrelkoe.' – The Daily Telegraph.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn - isbn 9789045035437

Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn, Frans de Waal. Uitgever: Atlas Contact, 336 pagina's.  

 

'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?' van bioloog Frans de Waal gaat over het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral over de vraag hoe we daarachter kunnen komen. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Frans de Waal maakt in dit fascinerende en toegankelijke boek de balans op. Hij laat je op een werkelijk andere manier kijken naar wat dier en mens kunnen.

Frans de Waal ( 1948) is een Nederlands-Amerikaanse bioloog, hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta en directeur van Living Links, dat deel uitmaakt van het Yerkes National Research Center aldaar. Hij is door Time uitgeroepen tot een van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld.

''Dankzij de vele overtuigende voorbeelden, de toegankelijke taal en de grote liefde voor het dierenrijk die eruit spreekt, is 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?' een groot plezier om te lezen. En we worden er nog wijzer van ook. Het boek heeft alles in zich om een standaardwerk te worden.'' - de Volkskrant.

 

Terug naar overzicht

€ 12,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De thigmofiel - isbn 9789045035420

De thigmofiel, Het verlangen naar geborgenheid, Midas Dekkers. Uitgever Atlas Contact, 128 pagina's.

 

In De thigmofiel behandelt Midas Dekkers de plezierige tegenhanger van claustrofobie: thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, grond onder je voeten, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is. 

De kat doet het wanneer hij in zijn kartonnen doos gaat zitten, de kakkerlak die wegschiet tussen spleten in het hout, en de mens wanneer hij in foetushouding onder zijn dekbed gaat liggen of zich terugtrekt op de wc. Midas Dekkers heeft begrip voor die kat, die kakkerlak, die mens. In een tochtige wereld vol licht, lucht en kale vlaktes, is het goed om je veilig te [voelen]. Dekkers schrijft en filosofeert met vertrouwde verve over het tastbare geluk op de vierkante meter.

 

Terug naar overzicht

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Een leeuw in huis - isbn 9789021566467

Een leeuw in huis, Hoe katten ons inpalmen en onze wereld overnemen, Abigail Tucker. Uitgever Kosmos,  256 pagina's.

 

De ware aard van onze huisgenoot.

Het lukt de enigszins egocentrische kat al eeuwenlang om mensen om zijn poot te wikkelen en zelfs hun levens te beheersen. Maar wat is de ware aard van de door velen geliefde huisgenoot die eigenlijk een wild dier is? Abigail Tucker beschrijft op humoristische wijze hoe ze bij fokkers, liefhebbers en wetenschappers naar antwoorden zocht op vragen over het fascinerende karakter van de kat. Een heerlijk leesboek dat in het buitenland diverse onderscheidingen kreeg.

 

Terug naar overzicht

€ 17,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Oog voor honden - isbn 9789021566351

Oog voor honden, Leer emoties en stemmingen begrijpen om gedrag te beïnvloeden, Robert Falconer-Taylor/Peter Neville, co-auteur: Sacha Gaus. Uitgever Kosmos, 128 pagina's 

 

De nieuwe opvoedmethode voor honden.

Het gaat niet om het probleem, maar om het begrijpen van de emoties en stemmingen van je hond! Dat is het nieuwe, baanbrekende inzicht dat in dit boek wordt geïntroduceerd en dat al op alle Martin Gausscholen gaat worden toegepast. Opvoeding en gedragsproblemen van honden worden nu met deze effectieve benadering aangepakt. In dit boek wordt het aan de hand van acht casestudies, waarvan twee van Sacha Gaus, op een duidelijke en praktische manier uitgelegd. Een raadgever met tips voor iedere hondenfan.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Heer der planten - isbn 9789045034515

Heer der planten, avontuurlijke reizen door ons plantenrijk, Carlos Magdalena. Uitgever Atlas Contact,  304 pagina's.

 

Carlos Magdalena is zeer gepassioneerd over planten en heeft er werkelijk alles voor over; voor een expeditie naar een kleine waterlelie in West-Australië, moest hij een meer in waden waar zoutwaterkrokodillen hem nauwlettend in de gaten hielden. Maar gelukkig is Carlos niet snel geïntimideerd. Hij groeide op in Asturias, Spanje, en nam elk levend organisme dat hij kon vinden in huis, wat zijn moeder tot wanhoop dreef. Hoe ouder hij werd, hoe meer de natuur voor hem ging betekenen. Hij had het grote geluk stage te kunnen lopen bij de gerenommeerde Royal Botanic Gardens, Kew in Londen, en volgde daarna intensieve trainingen voor het behoud en herstel van planten. Als senior hovenier is hij befaamd om zijn vermogen om zeldzame plantensoorten van de ondergang te redden, waarbij het tot leven wekken van de bijna uitgestorven en door iedereen opgegeven Ramosmania Rodriguesii een van zijn grootste wapenfeiten is.

In zijn boek neemt hij de lezer mee op reis naar alle uithoeken van de wereld. Hij laat ons kennismaken met het belang van wetenschappelijk onderzoek en met de pracht en vooral ook de noodzaak van ons plantenrijk.

 

Terug naar overzicht

€ 24,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Het wonder van de honingbij - isbn 9789045034539

Het wonder van de honingbij,  een liefdesverklaring, Koos Biesmeijer/Garrelt Verhoeven. Uitgever: Atlas Contact, 320 pagina's.

 

Vanaf de tweede helft van de zeventiende eeuw werd de microscoop gebruikt voor de bestudering van kleine dieren. Insecten werden ontleed, beschreven en getekend, vaak door enthousiaste amateurs, onder wie de Amsterdamse zilversmid Joannes Schepens (1741-1810). Op minutieuze wijze bestudeerde hij de honingbij en legde zijn bevindingen en zijn microscopische tekeningen vast in De groote wonderen Gods beschouwd in het kleine diertje: de honigbye. De verwondering van Schepens voor dit insect wordt gedeeld door bijenonderzoeker Koos Biesmeijer en boekhistoricus en amateurimker Garrelt Verhoeven. Aan de hand van het manuscript, dat bewaard wordt in de Artis Bibliotheek te Amsterdam, en gedreven door hun eigen fascinatie, schreven zij een boek over de honingbij: van angel tot angelloze bijen, van bijendans tot honing, en van de vroege imkerij tot en met de professionele bestuivers van vandaag. Dit boek is een prachtige liefdesverklaring aan de honingbij en een pleidooi voor het behoud van dit kleinste huisdier van de mens.

 

Verkrijgbaar vanaf mei 2018

 

Terug naar overzicht

€ 39,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Het Amsterdamse beestenboek - isbn 9789059374065

Het Amsterdamse beestenboek, geïllustreerde dierengids, Anneke Blokker/Auke Brouwer. Uitgever: Bas Lubberhuizen, 144 pagina's.

 

In deze gids met veel foto's en kaartjes wijzen de stadsecologen je de weg naar ruim 60 Amsterdamse dieren. Want als je eenmaal weet op welke plekken je moet zoeken en waar je op moet letten, ontdek je een ongekend dierenuniversum, gewoon midden in stad. De beesten zitten werkelijk overal, ook al zie je ze niet direct. Je hoeft niet ver te reizen om op safari te gaan.

 

Terug naar overzicht

€ 19,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Kruid of onkruid - isbn 9789089897565

Kruid of onkruid, Bärbel Oftring. Uitgever Terra, 144 pagina's.

 

In het voorjaar groeit er van alles in je tuin. Al snel stel je jezelf misschien de vraag: wat groeit daar precies? Wordt dit babyplantje straks een prachtig bloeiende plant die ik kan laten staan? En welke van die kleine groene wezentjes zijn lastpakken-in-de-dop die je maar beter meteen kunt verwijderen?Van blad tot plant, aan de eerste blaadjes kun je plantjes al goed herkennen. Hoe zien die blaadjes eruit? Langwerpig of eerder rond? Of zijn ze meerdelig?Nu herkennen, later profiteren: symbolen bij elke plant laten zien of ze eetbaar zijn, mooie bloemen hebben, waardevol voor de dierenwereld of giftig voor de mens zijn, en of ze een neiging tot woekeren hebben.

 

Terug naar overzicht

€ 16,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De allerleukste insecten encyclopedie - isbn 9789021566443

De allerleukste insecten encyclopedie, supercompleet, boordevol informatie, Darlyne Murawski/Nancy Honovich, Uitgever Kosmos, 272 pagina's.

 

Fascinerende insecten.

Deze supercomplete insectenencyclopedie zit boordevol informatie voor jonge natuurliefhebbers. Je leest de leukste en interessantste feitjes over insecten en de prachtige foto's brengen hun wondere wereld nog dichterbij. Dit mooi vormgegeven jeugdboek geeft uitleg over de leefwijze van insecten en geeft bovendien informatie over wat je zelf kunt doen om bijen, vliegen, muggen, krekels, kevers en vlinders te behouden. Een perfect naslagwerk.

 

Terug naar overzicht

€ 17,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

ANWB Paddenstoelengids - isbn 9789021566672

ANWB Paddenstoelengids, alles over het vinden, herkennen, verzamelen en gebruik, Markus Flück. Uitgever Kosmos, 416 pagina's.

 

Succesvol paddenstoelen zoeken

In deze veldgids vind je de in West- en Midden-Europa meest voorkomende soorten paddenstoelen. Met groot formaat foto's en heldere tekeningen worden alle kenmerken in beeld gebracht, waardoor je ze gemakkelijk kunt herkennen.Er is bijzondere aandacht voor de bomen die paddenstoelen als partner hebben, waardoor je ze ook sneller kunt vinden. En voor wie paddenstoelen wil zoeken om te eten, zijn er behalve de aanduiding of ze eetbaar, oneetbaar of giftig zijn ook tips voor het verzamelen en bereiden. Met leuke ideeën om kinderen voor paddenstoelen te interesseren.

 

Terug naar overzicht

€ 29,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Denken over dieren - isbn 9789025906023

Denken over dieren, waar ligt de grens van de mens. Richard David Precht. Uitgeverij Ten Have, 144 pagina's.

 

In Denken over dieren daagt Richard David Precht ons uit na te denken over de mens-dierverhouding. Daarbij weet hij zijn grote kennis van de filosofie en evolutie op een toegankelijke manier te presenteren. Waarom denken we als mensen dat wij over dieren kunnen denken en dat dieren niet denken? Waar ligt de grens tussen mens en dier eigenlijk? Precht beschrijft hoe ons huidige denken over dieren is ontstaan. Bovendien toont hij aan dat het mogelijk en noodzakelijk is dit denken te veranderen.

 

Terug naar overzicht

€ 18,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Buitenbeestjes - isbn 9789021566290

Buitenbeestjes, ontdek de wereld van insecten, spinnen, wormen en slakken, Nick Baker. Uitgever Kosmos Uitgevers, 128 pagina's.

 

Nick Baker laat in Buitenbeestjes zien dat 'enge' dieren zoals insecten, spinnen, wormen en slakken hartstikke interessant zijn. Nick Baker, in Engeland net zo beroemd als Freek Vonk, leert kinderen en volwassenen anders kijken naar deze beestjes die we in de tuin en in huis tegenkomen. Hij geeft allerlei tips om ze op te sporen, te observeren en te onderzoeken. De boeiende informatie en de schitterende macrofotografie maken dit boek uiterst leuk en leerzaam voor jong en oud.

 

Terug naar overzicht

€ 10,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Langs de IJssel - isbn 9789462492493

Langs de IJssel, natuur en cultuur in de IJsselvallei, Kester Freriks. Uitgever Walburg Pers, 96 pagina's.

Het is de rivier met weidse uiterwaarden en schitterende slingers, met eeuwenoude cultuur langs de oevers en onweerstaanbare natuur: met een lengte van 125 kilometer stroomt de IJssel vanaf de vertakking met de Rijn bij Arnhem in noordelijke richting naar het IJsselmeer. Aan de rivier liggen Hanzesteden met een boeiend verleden. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen zijn als historische juwelen in het landschap. Waterstaatkundige werken als sluizen en bruggen, veerboten, steenfabrieken en landhuizen markeren het bijzondere karakter van de IJsselstreek en de IJsselvallei.

 

Terug naar overzicht

€ 17,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

De bloemen van Jan Siebelink - isbn 9789403104805

De bloemen van Jan Siebelink, Bloemen en planten in het werk van Jan Siebelink, Jan Siebelink. Uitgever De Bezige Bij, 304 pagina's.

Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en planten. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de kwekerij, en uiteindelijk zeggen ze ook veel over Jan Siebelink zelf.

Onder zijn fijnzinnige pen krijgen de planten in dit herbarium een geheel nieuw leven, zoals nog nooit in een flora is beschreven. Ze gaan een geheimzinnig en ongekend verband aan.

Schrijven is allereerst terugvinden. Planten en bloemen zijn voor mij vertrouwde tekens, bakens. Ze horen vanzelfsprekend bij het decor dat ik optrek voor mijn verhaal. Ik bedenk ze niet. Ze dringen zich niet op. Ze zijn er gewoon. Wegwijzers.

 

Terug naar overzicht

€ 24,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tussen 'olmen en knotten' - isbn 9789463180313

Tussen 'olmen en knotten' | Monumentale bomen in de Hoeksche Waard | Auteur: Arie Pieters | Uitgever: Mijnbestseller.Nl | Nederlandstalig | Paperback | oktober 2016 | 130 pagina's.

 

In Tussen 'olmen en knotten' worden unieke oude, monumentale bomen in de Hoeksche Waard beschreven. Daarnaast komt de 'groene' geschiedenis van de streek aan bod in het boek en tracht de auteur antwoord te geven op de vraag: Hoe 'groen' was de regio voor 1940? Arie Pieters, die zich vroeger als voorzitter en sinds begin 2015 als coördinator van de Hoeksche Waardse Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior al bijna vijftien jaar in de regionale bomen heeft verdiept, beschrijft tientallen monumentale bomen in Tussen 'olmen en knotten'. Een aantal bijzondere bomen worden extra 'uitgelicht' in het boek, net zoals enkele van de inspirerende mensen, die de auteur tijdens zijn werkzaamheden voor de regionale bomenwerkgroep heeft ontmoet de achterliggende jaren. De Hoeksche Waard is nog vele tientallen prachtige oude, monumentale bomen rijk. Al deze unieke bomen zijn het waard om zolang mogelijk behouden te blijven en zijn sieraden voor het Nationale Landschap de Hoeksche Waard. Tussen 'olmen en knotten' bevat zo'n 70 foto's. Een deel van deze foto's laat de Hoeksche Waard zien tussen pakweg 1900 en 1940.

 

Terug

€ 14,40