Kalenders & Agenda's 2023

De kalenders en agenda's voor 2023 worden regelmatig aangevuld.

Onderstaand vindt u resp. (christelijke) maandkalenders, weekkalenders, scheurkalenders, familieplanners en agenda's (zie volgende pagina)

 

Bij aantallen korting | Bij afwijkende formaten (groter dan A4) wordt een bijdrage in de portokosten gerekend.

Maandkalenders

Literaire kattenkalender

Diverse auteurs

Het hele jaar door katten en literatuur!

De literaire kattenkalender is al jaren een onmisbaar cadeau voor kattenliefhebbers en lezers. Met ook in 2023 elke week een prachtige foto van een kat, en schrijvers en dichters die de schoonheid, luiheid, brutaliteit, elegantie, nieuwsgierigheid, kortom: de persoonlijkheid van de kat bezingen.

€ 25,99


Molens maandkalender

16 maanden, met kaart binnenin September 2022 - December 2023.

Wandmodel met ophangoog.

Maandoverzicht op 1 pagina.

Voorzien van weeknummers.

Inclusief 12 verschillende afbeeldingen

 

Formaat: 30 x 30 cm. - uitgeklapt 30 x 60 cm.

€ 9,99


Ons Oranjehuis

 

 

Een vertrouwde bekende voor liefhebbers van het koningshuis en een must-have voor royaltyfans! De klassieke kalender Ons Oranjehuis verschijnt voor de 76ste maal. De 13 prachtige fullcolour foto’s zijn van recente datum en bieden een gevarieerde en originele blik op de leden van de koninklijke familie. De kalender bevat tevens een stamboompagina en een overzicht van de Oranje-verjaardagen per maand.

Ons Oranjehuis is praktisch en duurzaam uitgevoerd: het handzame formaat gaat samen met een duidelijk calendarium. Een achterzijde van stevig bordkarton, een transparant voorblad en een spiraalbinding inclusief ophanghaakje maken de kalender compleet.

€ 10,99


Een jaar met de Oranjes

Daar is hij weer! Dé koninklijke kalender van 2023, gemaakt door het ANP en Blauw Bloed, hét royaltyprogramma van de Evangelische Omroep. Naast foto’s van de koninklijke familie is de kalender gevuld met belangrijke, interessante en jaarlijks terugkomende gebeurtenissen rondom de Oranjes. Denk aan verjaardagen en jubilea maar ook staatsbezoeken en opvallende (nieuws)gebeurtenissen.

€ 17,50


Owls

De Uilen Kalender 2023 met 13 verschillende full-color-afbeeldingen is gemaakt van glanspapier en start in september 2022 en heeft vanaf januari 2023 t/m december 2023 een grote foto van de Uilen daar onder de beschikbare data van de maand met ruimte voor persoonlijke notities en verjaardagen. Een aantal belangrijke (school)vakanties en feestdagen zijn alvast toegevoegd op de kalender.

De kalender is aan de bovenkant voorzien van een gaatje waardoor u de kalender eenvoudig kunt ophangen aan een haakje of spijker. Bijvoorbeeld in de keuken, kantoor of het toilet. 

 

Formaat: 30 x 30 cm. - uitgeklapt: 30 x 60 cm. | Taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans

€ 16,95


Cats

12 Fascinerende foto's op groot formaat, gedrukt op zwaar papier van 170 g, in topkwaliteit.

Op de achterkant van de kalender bevindt zich een motiefinformatieblad met alle motieven. Gebonden met een spiraalbinding en heeft een stevige hanger.

 

Formaat: 29 x 21 cm. | Dagaanduiding: Duits

€ 18,95


Dogs

12 Fascinerende foto's op groot formaat, gedrukt op zwaar papier van 170 g, in topkwaliteit.

Op de achterkant van de kalender bevindt zich een motiefinformatieblad met alle motieven. Gebonden met een spiraalbinding en heeft een stevige hanger.

 

Formaat: 29 x 21 cm. | Dagaanduiding: Duits

€ 18,95


Walvissen en Dolfijnen

12 Fascinerende foto's op groot formaat, gedrukt op zwaar papier van 170 g, in topkwaliteit.

Op de achterkant van de kalender bevindt zich een motiefinformatieblad met alle motieven. Gebonden met een spiraalbinding en heeft een stevige hanger.

 

Formaat: 24 x 35 cm. | Taal: n.v.t.

€ 18,95


Big Cats

12 Fascinerende foto's op groot formaat, gedrukt op zwaar papier van 170 g, in topkwaliteit.

Op de achterkant van de kalender bevindt zich een motiefinformatieblad met alle motieven. Gebonden met een spiraalbinding en heeft een stevige hanger.

 

Formaat: 35 x 50 cm. | Taal: n.v.t.

€ 26,95


Wolven

12 fascinerende foto's op groot formaat, gedrukt op zwaar papier van 170 g, in topkwaliteit. Op de achterkant van de kalender bevindt zich een motiefinformatieblad met alle motieven. Gebonden met een spiraalbinding en heeft een stevige hanger.

 

Formaat: 35 x 50 cm. | Taal: n.v.t.

€ 26,95


Waldtiere

Altijd aanwezig en toch niet zichtbaar voor iedereen op een wandeling - onze lokale bosbewoners. Daarom staan hier 14 liefdevol geselecteerde foto's van de bewoners van onze bossen voor je klaar. Verheug u op schitterende foto's.

 

Formaat: 42,5 x 58,7 cm. | Dagaanduiding: Duits & Engels

€ 35,95


Unsere faszinierende vogelwelt

Dompel je onder in de fascinerende wereld van vogels! Deze wandkalender zal u maand na maand betoveren met zeer bijzondere motieven . Ontdek een gevarieerde en seizoensgebonden selectie van inheemse vogelsoorten in hun habitat - vastgelegd op unieke fotografische momenten. Per opname ontvang je informatie over de opnamelocatie en de vogelsoorten.  

De Berlijnse natuur- en vogelfotograaf Detlef Hase besluipt de gevederde motieven al ruim 35 jaar met zijn camera. "Inspirerende vogels", schrijft hij in zijn boek "Photographing Birds - Fantastic Photos Light as a Feather", waarin hij amateurfotografen waardevolle knowhow en praktische tips geeft en laat zien hoe en waar buitengewone vogelfoto's slagen "als in de vlucht". Op de internationale fotowedstrijd "Glanzlichter der Naturfotografie - 2022" werd een van zijn foto's bekroond in de categorie "Artists on Wings". Detlef Hase zet zich op vrijwillige basis in voor natuurbehoud in Brandenburg en zet zich met zijn foto's, teksten en tentoonstellingen ook in voor een betere bescherming van de lokale natuur.

 

Formaat: 30 x 42 cm. | Taal: Duits

€ 23,95


Stralend licht

De kalender stralend licht 2023 is een kalender met prachtige sfeer- en landschapsfoto`s, die Gods schepping in al zijn variatie laat zien.

De kalender is een mooi, klein geschenk.

Met bijbelteksten (HSV)

€ 3,99


Alpen

Idyllische valleien, besneeuwde bergtoppen, kristalheldere meren, gigantische bergketens.

Titelafbeelding - 12 maandbladen - overzichtsblad - spiraalbinding.

 

Formaat: 30 x 38,5 cm. | Taal: Italiaans, Engels, Frans, Duits 

€ 12,95


Dolomieten

Spectaculaire landschappen van het Wereldnatuurerfgoed.

Titelafbeelding- 12 maandbladen- overzichtsblad- spiraalbinding.

 

Formaat: 30 x 38 cm. | Taal: Italiaans, Engels, Frans, Duits

€ 12,95


Zwitserland

Zwitserland in het hart van Europa - laat 14 fascinerende foto's de schoonheid van Zwitserland in uw woonkamer brengen. Prachtige bezienswaardigheden en landschappen uit Zwitserland wachten op u. 

 

Formaat: 42,1 x 58,7 cm | Dagaanduiding: Duits en Engels

€ 35,95


Architectuur

Er zijn talloze architectonische meesterwerken op aarde. In de architectuurkalender 2023 hebben we 14 geweldige motieven voor je op een rijtje gezet.

 

Formaat: 30 x 42,7 cm. | Dagaanduiding: Duits en Engels

€ 18,95


Iconen

Brochure Kalender/Wandkalender. Gedrukt op milieuvriendelijk papier en gecertificeerd door de FSC.

 

Formaat: 30 x 30 cm. - uitgeklapt 30 x 60 cm. | Talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Tsjechisch, Pools

€ 16,95


Kunstpostkaartkalender Iconen

13 kunstkaarten om te verzamelen, weg te geven of wenskaarten te schrijven.

 

Formaat: 10,5 x 24,5 cm. | Taal: Engels, Frans, Duits

€ 10,95


Shalom

Kalligrafiekunstenaar Shai Kazav neemt bekende bijbelverzen en woorden en transformeert ze in Hebreeuwse schriftkunst. Hij combineert de letters en woorden op een unieke manier tot vormen en structuren. Hij tekent elk motief met een kalligrafiepen en koosjere inkt.

Meer productinformatie over "Shalom 2023"

Woorden uit de Bijbel zijn nog nooit zo gezien. Kalligrafiekunstenaar Shai Kazav neemt bekende bijbelverzen en woorden en transformeert ze in Hebreeuwse schriftkunst. Hij combineert de letters en woorden op een unieke manier tot vormen en structuren. Hij tekent elk motief met de hand met een kalligrafiepen en koosjere inkt. Deze exclusieve kalender belicht elke maand een nieuw stukje Hebreeuwse geschriften. Als het jaar voorbij is, kunnen de kalenderpagina's eenvoudig worden ingelijst.

 

Formaat: 44,8 x 55,2 cm. | Taal: Duits

€ 30,95


Jazz History

Brochure Kalender/Wandkalender. Gedrukt op milieuvriendelijk papier en gecertificeerd door de FSC.

 

Formaat: 30 x 30 cm. - uitgeklapt 30 x 60 cm. | Talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Tsjechisch, Pools

€ 16,95


Maarten Luther

De Luther-kalender 2023 is een componistenkalender en een muziekkalender tegelijkertijd... En eigenlijk zou het ook de Dr. Martin Luther-kalender moeten worden genoemd, want... eer waar de eer toekomt...

Het is een kalenderkunstwerk dat geschiedenis en heden samenbrengt en alleen in deze combinatie mogelijk is. 

Twaalf maandpagina's tonen ofwel Luther, soms met andere, minder bekende persoonlijkheden van zijn tijd, op houtgravures. Op andere maandpagina's staan historische taferelen of gedenktekens. Dit zijn de Luther-monumenten in Dresden, Eisenach, Eisleben, Wittenberg en Worms.

 

Formaat: 20,4 x 29,3 cm. | Taal: Duits en Engels

€ 15,95


Componisten

Kalender met twaalf klassieke componisten. De basis voor de huidige portretten zijn de bekende historische schilders, van wie de namen tegenwoordig nauwelijks bekend zijn. 

De groten van de klassieke muziek die vertegenwoordigd zijn, zijn Händel, Brahms, Wagner, Bach, von Weber, Beethoven, Liszt, Haydn, Strauss, Mozart, Vivaldi en Chopin.

 

Formaat: 21,2 x 29,9 cm. | Taal: Engels en Duits

€ 15,95


Mozart

De Mozart-kalender is een componistenkalender en een muziekkalender tegelijk... een gaaf muziekcadeau voor 2023. Het is een klein kalenderkunstwerkje dat geschiedenis en heden samenbrengt. 

12 maandelijkse pagina's tonen ofwel Mozart op houtgravures, sommige met andere opwindende persoonlijkheden van zijn tijd. Kunstenaars portretteerden Mozart op een moderne manier, één schilderde een beeld van Mozart zoals we hem kennen.

 

Formaat: 30 x 42,1 cm. | Taal: Duits en Engels

€ 20,95


Beethoven

De Beethoven-kalender is een componistenkalender en een muziekkalender tegelijk... een gaaf muziekcadeau voor 2023. 12 maandelijkse pagina's tonen ofwel Beethoven op houtgravures, sommige met andere opwindende persoonlijkheden van zijn tijd. 5 kunstenaars schilderden Beethoven op een moderne manier, één schilderde een beeld van Beethoven zoals we hem kennen.

 

Formaat: 29,8 x 42,2 cm. | Taal Duits en Engels

€ 20,95


Orgels

De muziek cadeau-orgelkalender 2023, een prachtige muziekkalender. Orgels worden de koninginnen van muziekinstrumenten genoemd en er zijn er duizenden over de hele wereld. Voor de orgelkalender van dit jaar zijn bijzonder mooie exemplaren samengesteld uit een collectie van meer dan 5.000 orgels. De kerken waarin deze kunstwerken zijn gefotografeerd liggen verspreid over heel Europa. Orgels zijn vertegenwoordigd in kerken in Duitsland, Zwitserland, Spanje, Portugal, Schotland en Litouwen. 

 

Formaat: 30,4 x 42,1 cm. | Taal: Duits en Engels

€ 20,95


Instrumenten

Twaalf uitstekend gefotografeerde muziekinstrumenten. 

 

Formaat: 20,4 x 29,3 cm. | Taal: n.v.t.

€ 15,95


Jugendstil

 

Formaat: 29,6 x 30,3 cm. | Taal: Engels

€ 16,95


Claude Monet

Brochure Kalender / Wandkalender. Gedrukt op milieuvriendelijk papier en gecertificeerd door de FSC.

 

Formaat: 30 x 30 cm, uitgeklapt: 30x60 cm | Talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Tsjechisch, Pools

€ 16,95


Vincent van Gogh

 

Formaat: 30,3 x 30,5 cm. | Taal: Engels

€ 16,95


Frida Kahlo

 

Formaat: 30 x 30 cm. - uitgeklapt 30 x 60 cm. | Taal: Engels

€ 17,95


Jan Vermeer van Delft

 

Formaat: 30 x 30 cm. - uitgeklap 30 x 60 cm. | Taal: Engels

€ 16,95


Aquarel

 

De Aquarelkalender in het assortiment van Dagwijzer blijkt een echte aanwinst.

In deze kalender treft u mooie aquarellen van Claudia Hasler, met bijpassende teksten uit de HSV.

Het is een luxe uitvoering: hoogglans gelamineerd, met spiraal, formaat 10x15 cm.

Deze kalender kan worden neergezet. 

€ 2,50


Momenten van aanbidding

 

Deze ansichtkaartenkalender laat prachtige bloemen zien.

Met bijbelteksten HSV, formaat 10.5 x 23 cm

Bij deze kalender houdt u per maand een ansichtkaart met bijbeltekst over.

Zo heeft u niet alleen een kalender, maar ook nog 12 ansichtkaarten.

€ 5,50


Een jaar van vertrouwen

De kalender Een jaar van vertrouwen bevat dertien gevarieerde foto's: natuur, landschap, sfeer, met bijbelteksten (HSV)

Het formaat van deze minikalender is 7,5 x 10,5 cm; om neer te zetten.

€ 2,25


Israel

 

Deze prachtige Israelkalender leidt ons in twaalf maanden langs verschillende plaatsen in het land van de Bijbel.

Prachtige beelden en verwijzingen naar de Bijbel maken van deze uitgave een bijzonder geschenk.

Bijbelteksten in HSV.

Formaat 11,5x12,6cm

€ 3,99


Een jaar van troost

 

De kalender Een jaar van troost 2023 bevat dertien landschaps- en sfeerfoto's met bijpassende bijbelteksten (HSV).

Het formaat van deze minikalender is 7,5 x 10,5 cm; om neer te zetten.

€ 2,25


Blijdschap

 

De kalender blijdschap is een prachtige kalender met twaalf foto`s die de natuur in al zijn schoonheid laat zien.

Ideaal als cadeau!

Met bijbelteksten (HSV)

€ 3,99


Stil vertrouwen

 

Deze kalender Stil vertrouwen laat de schoonheid van de ongerepte natuur zien in onopvallende kleine details als bloeiende fruitbomen, dauw op tere bloemetjes en dergelijke.

Iedere maand een mooie tekst uit de statenvertaling.

Formaat 11,5x12,6cm

€ 3,99


Psalm 23

 

Met Psalm 23 het jaar door: dat kan met deze fraaie kalender.

Iedere maand wordt een gedeelte van de tekst van de psalm geplaatst (Statenvertaling).

Bovendien is er een overweging, passend bij de bijbeltekst en de sfeervolle illustratie

Formaat 11,5x12,6cm

€ 3,99


Uitzicht

 

De uitzicht kalender is een kalender die mede door zijn bijzondere fotoformaat veel verkocht wordt.

De gevarieerde natuurfoto`s met bijpassende bijbelteksten zijn een bron van inspiratie (Statenvertaling).

Formaat 16,5x11,5cm

€ 4,25


Perspectief

 

Perspectief 2023 is een prachtige maandkalender met natuurfotografie en inspirerende bijbelteksten uit de NBV21

Perspectief is de bekende jaarlijkse kalender met ringband, om neer te zetten in de keuken, slaapkamer of in de vensterbank. De maandkalender heeft prachtige natuurfoto's.

De 12 foto's kunnen worden verstuurd als ansichtkaart.

€ 3,75


Een jaar van blijdschap

 

De kalender Een jaar van blijdschap 2023 bevat dertien prachtige bloemenfoto`s, met bijbelteksten (Statenvertaling) en calendarium.

Het formaat van deze minikalender is 7,5 x 10,5 cm; om neer te zetten.

€ 2,25


Weekkalenders

Bloemen

€ 12,50

Botanical

€ 12,50I love Holland

€ 12,50

Productnaam

€ 12,50Rachael Hale Kat

€ 12,50

Rachael Hale Hond

€ 12,50Notitiekalender

 

Op deze origineel uitgevoerde kalender, met uit te knippen boekenleggers, kunt u al uw afspraken noteren.

Elk kalenderblad geeft zo een overzicht van de afspraken van een maand - ideaal voor thuis en op kantoor, frisse kalenderpagina`s met bijbeltekst. (HSV)

Formaat 22x19cm

€ 5,95Scheurkalenders

Vrouwen in de geschiedeniskalender

De Vrouwen in de geschiedeniskalender is een scheurkalender over sterke vrouwen en groepen van vrouwen die geschiedenis hebben geschreven, maar niet vaak genoeg de erkenning kregen die ze verdienden. In bondige stukjes vol wetenswaardigheden, komen vrouwen over heel de wereld tot ons. Ook uit België en Nederland, ook uit verschillende tijdperken. Dus naast portretten over farao’s en keizerinnen, ook over hedendaagse zangeressen en vernieuwende kunstenaars van vandaag. Naast wetenschappers ook vrouwen uit de entertainmentwereld. Elke dag geeft kennis uit het recente verleden en inspiratie in de vorm van een vrouwelijke pionier, kunstenaar, wetenschapper, atleet of activist. Omdat zij er toe doen.

 

Voorbeeldbladzijde: Rosa Parks werkte het grootste deel van haar leven als naaister. Nadat ze zich aansloot bij de Afro-Amerikaanse Burgerrechtenbeweging was ze ook secretaresse voor deze beweging in Montgomery. Op 1 december 1955 weigerde Parks haar zitplaats in het zwarte gedeelte van de stadsbus af te staan aan een blanke. Ze kreeg een boete en werd nadat ze die weigerde te betalen in 1956 veroordeeld voor het verstoren van de openbare orde. Martin Luther King Jr. begon de Montgomery-busboycot, die leidde tot steeds meer protest tegen de rassenscheiding. Het Amerikaanse hooggerechtshof stelde Parks in het gelijk en verklaarde de rassenscheiding ongrondwettig. Wegens doodsbedreigingen verhuisde Parks naar Detroit. Daarna werkte ze een aantal jaar voor een congreslid. In 1996 kreeg zij de Presidential Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de regering van de VS. In 2004 bleek Parks aan dementie te lijden. Ze overleed in haar slaap, op 92-jarige leeftijd. Parks wordt permanent herdacht in het National Museum of African American History and Culture op de National Mall.

€ 15,99


Wat er toen gebeurde

 

Elke dag een historisch feit.

Weet jij nog wat er tien, twintig of zelfs honderd jaar geleden gebeurde op precies deze dag? Deze scheurkalender vertelt het! Dagelijks wordt er een gebeurtenis uitgelicht.

€ 9,99


Gouden Jaren

De Gouden Jaren-scheurkalender barst van nostalgie en zorgt elke dag weer voor gespreksstof over de tijd van toen.

Met haar bestsellers Gouden jaren en Het goede leven opende Annegreet van Bergen bij honderdduizenden lezers luikjes in het geheugen en liet ze zien hoe Nederland in de afgelopen vijftig jaar welhaast onherkenbaar veranderde. Nu volgt de tweede Gouden jaren-scheurkalender, voor een dagelijkse dosis heerlijke, herkenbare, verrassende feiten, verhalen en herinneringen over de tijd van toen.

€ 15,99


Nijntje Beweeg

De nijntje scheur- en beweegkalender is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). In deze editie staan nieuwe spelletjes, beweegtips, weetjes en liedjes van nijntje.

€ 15,99


De waanzinnige scheurkalender

In 2023 start elke dag waanzinnig goed!

Andy & Terry presenteren: de enige echte 'Waanzinnige Boomhut Scheurkalender 2023'.

365 leuke spelletjes, grapjes en kleurplaten, rijk geïllustreerd en lekker gek voor Boomhutfans en Boomhutontdekkers

Met deze kalender wordt 2023 een waanzinnig jaar!

€ 15,99


Fun4kids

 

Een scheurkalender bomvol moppen, doe-tips, puzzels en raadsels speciaal voor kinderen. Door een perforatierand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender eenvoudig is op te hangen. Een prachtig cadeau voor jezelf of om een ander blij mee te maken!

€ 9,99


Moppen voor kinderen

 Een scheurkalender vol met moppen voor kinderen! Elke dag een nieuwe grap! 

€ 9,99


Freek Vonk Dieren

Springen, vliegen, zwemmen, kruipen Freek is altijd op zoek naar de meest bijzondere dieren over de hele wereld. Ga met hem mee op avontuur. Iedere dag! Als de natuur roept... dan heb je altijd wat te doen met Freeks scheurkalender. Ga er eens lekker voor zitten en geniet van de leukste dierenweetjes, moppen, quizzen en puzzels. 

 

365 dagen lang op avontuur met Freek, wie wil dat nou niet? Leer alles over de natuur in Freeks scheurkalender. Met elke dag een wild weetje, beestachtige puzzel, coole quiz of gi-ga-grappige dierenmop!

€ 15,99


Vogel scheurkalender

Bijna 400 soorten vogels bevolken de Nederlandse moerassen, duinen, kusten, bossen en weilanden, van tijd tot tijd bewonderd door meer dan 150.000 vogelliefhebbers die ons land telt.

Voor al deze vogelaars is er de Vogelscheurkalender. Tjokvol vogelfeiten, illustraties, informatie over paring, nestelen, foerageren, vogeltrek en markante vogeldata door de seizoenen heen.

De Vogelscheurkalender is gemaakt in samenwerking met de Vogelbescherming Nederland en de Artis Bibliotheek.

 

Formaat: 13 x 19 cm

€ 15,99


Wat eten we vandaag?

365 heerlijke recepten en voedingstips.

Wat we vandaag eten? Kijk gewoon op de kalender voor een overheerlijk recept! 365 smakelijke recepten om je vingers bij af te likken. Met alledaagse ingrediënten en een beschrijving die iedereen goed kan volgen. Simpel en lekker.

€ 14,99


Scheur je Gezond

Prof. dr. Maria Hopman is hoogleraar Integratieve Fysiologie aan het Radboudumc. In deze kalender vertaalt zij haar kennis over leefstijl en gezondheid naar praktische en makkelijke tips en adviezen voor een breed publiek, variërend van mensen die net van de bank af komen tot mensen die al regelmatig sporten.

€ 14,99


Kook

 

Een scheurkalender vol met recepten, dus genoeg kookinspiratie waardoor je jezelf nooit meer de vraag hoeft te stellen ‘wat eten we vandaag?’ Door een perforatierand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender gemakkelijk is op te hangen. Een prachtig cadeau voor jezelf of om een ander blij mee te maken!

€ 9,99


Mariakalender

 

De Mariakalender verschijnt sinds mensenheugenis jaarlijks als klein blokje op een kartonnen achterschild.

Op verzoek van velen is de leesletter flink vergroot en is de uitvoering bij de tijd gebracht.

Ongewijzigd blijft het aanbod van een jaar lang vaste dagelijkse informatie: dag, datum, kerkelijke en wereldlijke feest- en gedenkdagen, spreuken, op- en ondergang van zon en maan. Op de achterzijde het gebruikelijke bonte geheel van inspirerende citaten, gebeden, grappen, gedichtjes, wetenswaardigheden, weerspreuken, recepten, raadsels en puzzels. Op de voorzijde is dit jaar gekozen voor een paneel met daarop een afbeelding van Maria met kind geschilderd door Quinten Massijs (omstreeks 1520).

 

€ 12,50


Taalvoutjes

Niet te missen!  Van hilarische taalmissers uit o.a. supermarkten, kranten en winkels tot de mooiste versprekingen van onze fans. Test je taalkennis met het woordenboekspel, ontrafel door elkaar gehusselde spreekwoorden en raad of woorden goed of fout gespeld zijn in de quiz. 

€ 15,99


Peter's zeurkalender

Scheurkalender met iedere dag een cartoon van Peter van Straaten.

 

Begin elke dag met humor!

€ 15,90


Loesje

De beste manier om Loesje te leren kennen, is door haar posters te lezen. In deze scheurkalender blader je met een glimlach door haar 365 briljante, geestige spreuken. 

€ 14,99


Simon's Cat

Kattenliefhebbers zwijmelen weg bij de 365 hilarische avonturen van deze bijzonder eigenwijze kat: Simon’s Cat.

€ 14,99


Viva Verveling

Niksen is niet niks. De Viva Verveling-scheurkalender is 365 dagen lang de onmisbare gids voor elke nietsdoener. Deze kalender bevat een schat aan onzinnige tips, schalkse knipogen, gekheden op stokjes en absurde levenslessen.

€ 14,99


Een jaar met Toon

De teksten van Toon Hermans zijn heerlijk helder geschreven, ontroerend en tijdloos.

Maar tussen de regels door lees je ook altijd een diepere gedachte.

Dat is de blijvende kracht van het uitgebreide oeuvre van Toon Hermans, die onophoudelijk aan het schrijven en dichten was. Teksten die blij maken en die troosten.

€ 15,99


Oma weet raad

De Oma weet raad scheurkalender 2023 is terug voor nieuwe handige huishoudtips. Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe je muggen verjaagt. Oma’s weten hier vaak handige tips voor en zo ontstond de website Oma weet Raad. Stel je nou eens voor dat je iedere dag wakker kunt worden met een handige tip van grootmoeder. Dat kan met deze leuke Oma weet Raad scheurkalender 2023. Hij biedt verrassende oplossingen voor elk probleem. 

€ 12,99


De Fiets

De Fiets scheurkalender 2023 wil je als liefhebber van wielrennen niet missen. De buitenkant is dit jaar ook niet te missen. Zo hebben de makers gekozen voor oranje letters die goed opvallen. Uiteindelijk gaat het echter om de inhoud van de Fietsscheurkalender 2023 en daar vertellen we je graag meer over. De kalender is zorgvuldig samengesteld door Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken, maar wat mag je er zoal in verwachten?

Deze scheurkalender neemt ons mee naar persoonlijke koerservaringen van profrenners, trainingen, voeding, blessures, materiaal, kleding en andere bijzondere belevenissen. Ook mis je met deze scheurkalender geen enkele etappe. De data van alle grote koersen van 2023 vind je namelijk terug in deze scheurkalender. Ook keren bekende rubrieken als curieuze wielertaal, de liefde voor de koers, hoe je leeft als prof, quizvragen en de mooiste verhalen van wielertoeristen terug. Daarnaast krijg je de nodige tips en tricks. Het is dan ook het ideale cadeau voor wie graag zelf op de racefiets zit of er graag alles van wat.

Zorgvuldig samengesteld door Peter Tetteroo, Henk Tetteroo en Daan Rieken.

Inclusief een aantal vaste rubrieken die je kent uit scheurkalenders uit voorgaande jaren met curieuze wielertaal, de liefde voor de keurs en de mooiste verhalen van wielertoeristen.

Inclusief persoonlijke koerservaringen van profrenners en andere bijzondere belevenissen.

€ 16,99


Test je voetbalkennis

Een scheurkalender vol met interessante voetbalfeitjes die je moet weten! 

€ 9,99


Meester Mark scheurkalender

Mark van der Werf is tegenwoordig beter bekend als Meester Mark. In 2023 verschijnt voor het eerst de Meester Mark kalender die perfect is voor wie van kinderlogica houdt. Vanaf 1 januari vind je en heel jaar een creatieve ingeving, grappig taalfoutje of hartverwarmend briefje terug in deze humor scheurkalender. Deze zijn rechtsreeks afkomstig uit werkboekjes en schriften van basisschoolleerlingen. De quotes zijn zeker niet allemaal afkomstig van de kinderen in de klas van Meester Mark; hij krijgt ook van andere juffen, meesters en ouders stukjes ingestuurd. Voor de Meester Mark scheurkalender selecteerde hij de allerleukste.

 

Misschien vraag je je inmiddels af wat voor hilarische stukjes je dan in deze scheurkalender kunt verwachten. Wij geven je alvast een tipje van de sluier van wat je van @meester_mark kunt verwachten. Zo antwoordt een kind bijvoorbeeld op de vraag: ‘Welke natuurlijke vijanden vind jij dat de mens heeft?’ Het antwoord? ‘Zusjes’. Andere vragen en antwoorden zijn bijvoorbeeld: ‘Wat ik wil bereiken in het nieuwe jaar? De zomervakantie!’ Matts uit groep 5 weet ook wel waarom hij een echte Nederlander is. Al hem gevraagd wordt wat typisch Nederlands aan hem is, antwoordt hij: “Ik hou van gratis dingen.”

€ 14,99


Omdenken

Omdenken is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip. Al jarenlang wil Omdenken iets veranderen. Het wil niet denken in termen van problemen, maar in termen van mogelijkheden. In de Omdenken scheurkalender 2023 vind je dan ook 365 pagina's met Omdenken quotes waarbij een nieuwe manier van denken wordt aangeleerd. 

€ 16,99


Sudoku

Een scheurkalender met dagelijks een nieuwe sudokupuzzel. De sudokupuzzels variëren in niveau. Door een perforatierand zijn de blaadjes er gemakkelijk uit te scheuren en de twee gaten bovenin maakt dat de scheurkalender eenvoudig is op te hangen. Een prachtig cadeau voor jezelf of om een ander blij mee te maken!

€ 9,99


Brainboosters Varia

€ 14,99


Familieplanners

Freek Vonk Natuur familieplanner

Handige planner voor het hele gezin op liggend A4-formaat 297 x 210 mm, in een ringband uitvoering.

In één oogopslag kun je zien wie wanneer zijn of haar taken en andere belangrijke afspraken heeft. Het hele kalenderjaar wordt overzichtelijk in beeld gebracht.

En Freek? Die maakt het met zijn dierenweetjes extra gezellig!

€ 14,99


Rachael Hale Katten familieplanner

Handige planner voor het hele gezin op liggend A4-formaat 297 x 210 mm, in een ringband uitvoering.

In één oogopslag is te zien wie wanneer zijn of haar taken en andere belangrijke afspraken heeft. Het hele kalenderjaar wordt overzichtelijk in beeld gebracht.

En die schattige katjes? Die maken het extra cute!

€ 14,99


Familieplanner honden

Handige planner voor het hele gezin op liggend A4-formaat 297 x 210 mm, in een ringband uitvoering.

In één oogopslag is te zien wie wanneer zijn of haar taken en andere belangrijke afspraken heeft. Het hele schooljaar wordt overzichtelijk in beeld gebracht.

En die schattige puppy’s? Die maken het extra cute!

€ 14,99


Family Survival Planner 2023 Kalender met stickers & tricks voor ouders & kids - The original!

The Original Family Survival Planner 2023 De Family Survival Planner biedt al voor het 17e jaar overzicht voor het hele gezin! In één oogopslag alle afspraken in beeld. Nooit meer vergeten de oppas te regelen, tickets te boeken, de bib-boeken terug te brengen of naar de sportschool te gaan. De Family Survival Planner is een must voor spitsuurgezinnen, samengestelde gezinnen, eenoudergezinnen, pleeggezinnen, eenverdieners, oppasoma’s… Eigenlijk voor iedereen die kids over de vloer heeft en alle ballen in de lucht moet houden. Met de Family Survival Planner 2023 hangt er elke maand een ander verstild schilderij op de wc of in de keuken. Met vrolijke stickers en tips voor ouders én kids. Een hulpje om het hectische bestaan iets te verlichten. Een levende kroniek om na afloop van het jaar naast de fotoboeken in de kast te zetten. Zodat je later nog eens mijmerend terug kunt kijken op de tropenjaren waarvan je je afvraagt hoe je het ooit allemaal hebt klaargespeeld ...

€ 19,95


Ik wou dat ik een vogel was

Verjaardagskalender op groot formaat bij het boek Ik wou dat ik een vogel was. Makkelijk op te hangen en met veel ruimte om te schrijven!

Voor iedereen die de prachtige illustraties die Frann Preston-Gannon voor de poëziebundel Ik wou dat ik een vogel was maakte aan de muur wil hangen, is er deze verjaardagskalender! Met de twaalf mooiste platen uit het boek en één gedicht per maand.

€ 19,99